Accommodatie

Stadion De Geusselt

Door: Sem de Rijke

Iets later dan jullie normaal zijn gewend, maar hierbij het verslag van afgelopen zaterdag. Ik neem jullie graag mee naar deze dag. Een dag die niet snel vergeten zal worden..

Vandaag is de wedstrijd waar we al een aantal weken naar uitkijken; de halve finale van de beker tegen MVV O16-1 in het stadion. Eer zijn veel voorbereidingen getroffen voor deze wedstrijd: bus regelen, zorgen voor drank/hapjes voor de heen- en terugreis, een voedselpakketje voor de spelers en zo kan ik echt nog heel lang doorgaan. Bij deze wil ik, namens iedereen, teammanager Roel onwijs bedanken voor het regelen van alle randzaken, want dat waren er een hoop dit keer!

De boys arriveerden om 11:30u op de club. Helaas moeten we het vandaag zonder Mees doen. Hij is op vakantie. Nielsson en Esper sluiten van de O17-2 aan. Daarnaast maakt Sjoerd (keeper O15-1) zijn debuut in de wedstrijdselectie en gaat vandaag dus ook lekker mee, mooie ervaring! Ook de technische staf kent vandaag een uitbreiding; Arnold (trainer JEKA 2) schoof op de bank aan als extra assistent.
 Een half uurtje later stroomde de kantine van JEKA vol met vrienden, familie en supporters die ook meegingen met de bus. De dubbeldekker was op vier stoelen na helemaal gevuld! Met zo’n 90 man vertrokken we rond 12:15u naar Limburg. De busrit was gezellig. Onder het genot van een koffietje (en voor sommigen al een biertje) en een worstenbroodje (gesponsord door Martine van Gemert; Bizkitz) deden we er ruim 1,5u over om bij het stadion te komen. De spelers zochten ontspanning door lekker muziek te luisteren en een potje Brawl Stars te spelen.
Toen we aankwamen werden de spelers en staf geleidt naar de kleedkamer en de overige meegereisden naar de kantine. Daar werd het feest al in volle gang gezet.

Na de ietwat gespannen warming-up gingen de boys naar binnen om zich om te kleden en vervolgens het veld te betreden onder leiding van de arbiter van dienst. Heel vet om te zien, een echte opkomst in een stadion. Daarnaast konden de rookfakkels van Melvin ook niet ontbreken. Wat een plaatje! We spelen een uitwedstrijd, maar het lijkt er op alsof we gewoon thuis spelen.

Start 1e helft.

Het begin van de 1e helft was aftasten en vooral kijken wat de tegenstander deed. Na een kleine zeven minuten liet de verdediging van MVV wat ruimte vrij in de as van het veld. Hierdoor konden we een mooie aanval opzetten na goed combinatiespel van Bram J, Mats en Matisse. Uiteindelijk was het Bram H die het eerste schot mocht afvuren op goal. Helaas ging deze er niet in..

Nog geen twee minuten later kwamen we weer dicht in de buurt van het strafschopgebied van MVV. Bram H gaf een perfecte steekpass op zijn naamgenoot Bram J. De bal kwam in de zestien, de keeper kwam uit en raakte de benen van Bram J. Penalty! Vroeg in de 1e helft, al na tien minuten. Het was Bram H die achter de bal ging staan. Op het moment voordat hij schoot was het doodstil in het stadion. ‘’Poef’’, je hoorde de bal van zijn voet gaan. Hoppa! Tegen de touwen aan. 0-1 JEKA!

MVV had een aantal goede spelers in het team, logisch natuurlijk want het is en blijft een BVO. Ze kwamen er een aantal keer voetballend echt goed onderuit en tikte ons heel af en toe goed weg. Het enige verschil met hun was dat wij fysieker waren en dat wij de echte wil om te winnen wel hadden. We speelden als een team, iets wat we al maanden doen!

MVV kwam in de 1e helft een paar keer in onze zestien, maar door goed keepers- en verdedigendwerk bleef ons doel schoon. Ook wij creëerden nog wat kansjes, maar de keeper, paal en een verdediger op de doellijn zorgden ervoor dat het 0-1 bleef.

We gaan rusten met een 0-1 voorsprong. De meeste kansen zijn van ons, maar we vergeten ons te belonen. Na rust aan ons de taak om de puntjes op de i te zetten.

Start 2e helft.

Een 0-1 voorsprong is natuurlijk wat mager.. Het is nog lang niet beslist. Nog 40 volle minuten. Na rust begon MVV wat hoger druk te zetten. Grote kansen bleven in de eerste fase van het 2e bedrijf nog uit..

Na 51 minuten werden de eerste twee wissels doorgevoerd; Bram B en Jamie kwamen erin voor Stan en Davy.
Een minuut later werd het 1-1. Aan de rechterkant werd de snelle aanvaller van de thuisploeg diep gestuurd. Hij dribbelde richting de achterlijn en schoot, vanuit een zowat onmogelijke hoek, snoeihard binnen. De bal vloog via de onderkant van de lat en binnenkant paal binnen. MVV doet wat terug en maakt er weer een open wedstrijd van.

Redelijk snel na de gelijkmaker begonnen we weer wat te domineren. In de 57e werd het 1-2! Ernest begon links van het veld aan een aardige rush. Na het voorbij spelen van een aantal MVV’ers stond hij opeens bijna in het zestienmetergebied. Intussen schakelden we met wat spelers snel om richting de goal van de tegenstander. Ernest gaf de bal laag voor en Bram H schoof de bal achteloos achter het standbeen onder de keeper door. Wat een goal! De voorsprong is opnieuw voor ons.

In de 67e minuut verliet Mats het veld voor Nielsson

Zes minuten voor tijd ging Ernest eruit, die was al aardig wat harde duels aangegaan en begon wat last te krijgen. Stan verving hem.

De laatste fase van de wedstrijd werd het wat grimmiger op het veld. Veel overtredingen werden er gemaakt, waardoor het tempo uit het spel ging. Vlak voor de reguliere speeltijd kregen we een overtreding aan de rechterkant van het veld, zo’n beetje naast de zestien. Axel en Matisse stonden samen achter de bal. Uiteindelijk was het Axel die de bal voorgaf. Bram J kwam goed voor zijn mannetje en tikte de bal van dichtbij binnen! 1-3! Het doelpunt werd uitbundig gevierd bij de cornervlag.

Lang konden we niet genieten van de 1-3, want niet veel later deed MVV nog wat terug. Gaan we het Spijkenisse scenario weer krijgen?! De 2-3 was wederom een mooi doelpunt, maar uit het niets. De bal werd buiten bereik van Freek in de verre hoek gekruld..

De 80 minuten zitten erop. Er komen minimaal vijf minuten erbij zei de scheidsrechter. Het is billenknijpen dus.. intussen kon het JEKA-publiek het ook niet meer aan en begonnen ook maar eens te staan..

Diep in de blessuretijd viel dan echt de beslissing. Nielsson stond heel sneaky op de goede plek en kon zo de voorzet van Bram H verzilveren! Het is gedaan! Iedereen in extase! De finale is binnen! De Geusselt is van ons!

Na de velen felicitaties op en naast het veld was het tijd om de kleedkamer op te zoeken. Muziek aan, ff opfrissen en klaarmaken voor de afterparty!

Inmiddels hadden de JEKA-supporters de kantine van MVV volledig overgenomen. Het was een fantastisch beeld, tientallen mensen die aan het dansen waren binnen!
Rietje, de kantinevrouw, is ons dankbaar. Maar liefst een 4x hogere omzet dan op een normale zaterdagmiddag, wow!

De busrit was ook een fantastische rit. Veel gezongen, gesprongen en gedanst. Uiteraard hebben we om 20:00u twee minuten stilte in acht genomen, het was doodstil. En zo hoort het ook!

Nadat we aankwamen bij JEKA was er geen stilte meer te horen. De afterparty was geweldig. Dank aan Marcel, Loes, Maurice en Iris voor het tappen van de velen biertjes en het bakken van de friet en kroketten.

De Geusselt was van JEKA! Wat een dag. Het feest ging nog door tot in de late uurtjes.
Op zaterdag 1 juni spelen we de bekerfinale tegen Oranje Wit O17-1. Zij wonnen de halve finale ook met 2-4 van, maar dan van UNA O17-1.

Dank voor iedereen die aanwezig was!

Aanstaande zaterdag de volgende finale; om 14:15u spelen we de kampioenswedstrijd thuis tegen de nummer drie Den Hoorn O17-1. Bij winst pakken we de dubbel en mogen we ons wederom kronen tot de allerbeste!