3262LE
OUD-BEIJERLAND
tel. 0186-614545

Door: Sem de Rijke

Na twee weken geen competitie te hebben gespeeld, mogen we vandaag de strijd om plek 1 in de Divisie 6 weer hervatten. In de afgelopen twee weken hebben we niet stilgezeten. Er werd geoefend tegen 2e divisionist FC Dordrecht O17-1 (6-0 verloren), onderlinge wedstrijd met onze O19-1, afgelopen zaterdag hebben er nog een aantal mogen invallen bij de O17-2 + O19-1 en maandag hebben we geoefend tegen 7e divisionist SV Top O17-1 (0-9 winst). Daarnaast hebben we lekker getraind op woensdag en vrijdag. Een prima voorbereiding dus richting het top affiche van vandaag.

Terug in de wedstrijdselectie; Juul. Nadat hij een aantal weken eruit lag, mag hij vandaag weer wat minuten gaan maken. Helaas kunnen we de komende tijd niet beschikken over Bram B. Die heeft een blessure opgelopen. Axel kreeg vorige week zaterdag een vervelende tik op de knie en is niet wedstrijdfit genoeg om aan de start te verschijnen van deze wedstrijd en zal daarom, net als Juul en Mats (wel volledig wedstrijdfit), op de bank beginnen.

SHO O17-1 dus de tegenstander van vandaag. ‘’Wat weten we van ze’’, vroeg Noël in de voorbespreking aan de boys. ‘’Ze hebben een goede nummer 10’’ (speelde mee in de wedstrijd tegen FC Dordrecht), ‘’Zijn ongeslagen kampioen geworden in de Divisie 7’’ en ‘’Ze spelen 1-4-3-3’’. Dat kregen we als antwoorden terug van onze boys. En inderdaad, net als wij zijn ook zij ongeslagen kampioen geworden. Wij in regio zuid en hun in west. Een wedstrijd tussen twee kersverse promovendi. Op voorhand een mooi affiche!

Na de, stiekem toch wel lange, autorit kwamen we een uur voor aanvang van de wedstrijd aan op de voetbalclub uit Oud-Beijerland. Heel wat weilanden gezien onderweg…
Het sportpark van SHO en die van JEKA hebben één ding gemeen; zo open als wat! Geen bomen of gebouwen te kennen die enigszins een vleugje wind opvangen. En het waaiden stiekem nog best hard.. Prima weer voor een ‘NK Vliegeren’.

Afijn, we gaan ballen!

Start 1e helft.

In de eerste fase was het een beetje aftasten. Het balbezit ging gelijk op en kansen werden al wel gecreëerd. Zo ook in de 8e minuut. Davy gaf de bal diep op Bram H die vervolgens Matisse vrij zag staan in de vijfmeter en hij kon vervolgens binnen prikken! Een vroege voorsprong, altijd lekker.

Even later zetten we een goede aanval op via Martijn, Loek, Mees en Ernest.

Al na een kwartier spelen gaf Ernest aan dat hij zich niet lekker voelde… hoofdpijn en misselijk. Een paracetamol was het enige wat we hem konden bieden.

In de 17e minuut kwam de thuisploeg op een 1-1 gelijke stand. Aan de linkerkant begon de aanval van hun. Na combinaties over verschillende schijven kwam hij terecht bij de vrij staande speler in onze zestienmeter. Hij schoot raak.

Verder creëerden we in de 1e helft nog een aantal kansjes, maar de échte killersmentaliteit ontbrak.

We gaan rusten met een 1-1 gelijke stand. Het gaat gelijk op. In onze laatste fase moeten we nog wat scherper worden. Verder spelen wij en SHO prima, als zie/weet je dat we allebei beter kunnen..

Start 2e helft.

Al binnen vijf minuten moesten we noodgedwongen wisselen; Stan kreeg voor de tweede keer een trap tegen zijn kuit (tot tweemaal toe op dezelfde plek) en moest het veld verlaten. Juul was zijn vervanger.

In de 54e minuut ging de misselijke Ernest er af en kwam Axel in het veld.

De fase die hierna volgde was voor SHO. Ze werden iets gevaarlijker en kwamen steeds dichter in de buurt van onze zestien. Hun combinaties waren met vlagen erg snel en zuiver. Na een uur spelen waren ze er zó dichtbij dat Jamie (onze redder) de bal nog nét voor de lijn kon wegwerken. Als Jamie er niet stond dan hadden ze op voorsprong kunnen komen.

Een paar minuten later werd het 1-2. Een beetje uit het niets. Axel nam de vrije trap aan de rechterkant van het veld. Het was Bram H die uiteindelijk zijn hoofd er tegenaan kon krijgen en scoorde. We kregen weer wat vleugels. Dat was goed te zien want nog geen twee minuten later was het weer raak. Bram J zette goed druk op hun centrale verdediger en keeper, die beide niet om konden gaan met die druk en klungelden een beetje. Bram J was ze te slim af en veroverde de bal van de keeper en kon binnenwerken. 1-3! Pfff een bevrijding!

Kort na de 1-3 maakte SHO, na weer een goede combinatie, de aansluitingstreffer. We gaan toch niet weer het Spijkenisse scenario van een aantal weken geleden krijgen? Na de 2-3 schoof de centrale verdediger van hun door en gingen ze 1 op 1 spelen achterin.

De scheidsrechter van dienst floot lekker zijn eigen wedstrijd en kende kennelijk geen enige druk of wedstrijdspanning. Hij zag veel overtredingen van beide kanten niet en was communicatief ook niet al te best. SHO had een penalty moeten krijgen in de 2e helft. Geluk in het voordeel van ons, want de scheidsrechter wuifde het weg.

In de 75e minuut werd het 2-4. Weer was het Axel die de aangever was. Hij viel goed in. Ditmaal een vrije trap aan de linkerkant van hun helft. Hij draaide de bal richting de tweede paal. Bram H kon er nog net bij en tikte de bal binnen.

Ik had het beloofd aan de hoofdtrainer van SHO, dus hierbij; richting het einde van de wedstrijd ging er een hoge bal over de zijlijn, waarna de hoofdtrainer van SHO de bal heel koeltjes en achteloos aannam… daar kunnen zijn spelers nog wel wat van leren.. πŸ˜‰. Kennelijk lezen de tegenstanders mijn verslagen dus ook… opletten met wat ik allemaal schrijf dus.. al zet ik er sowieso ‘bewust’ nooit wat in over het tactische spel van ons.

In de 77e minuut verliet Bram H het veld en kwam Davy er weer terug in.

Twee minuten voor tijd werd het nog 2-5. Bram J legde de bal voorbij de tweede paal waar Axel vogelvrij stond. Hij liet de bal zo op zijn voorhoofd vallen en ging met een boogje over de keeper heen. Hij stond aan de grond genageld. Werkelijk een schitterend doelpunt.

Even later floot de scheidsrechter af voor de wedstrijd. 2-5 winst. Een beetje geflatteerd, maar als we kijken naar de gehele wedstrijd denk ik dat wij net iets de bovenliggende partij waren. Al haalden we ons niveau vandaag zeker niet. SHO maakte het ons af en toe moeilijk, die gaan zeker in de top5 eindigen. Een vermakelijke en spannende pot!

We zetten onze ongeslagen reeks in een officiële wedstrijd gewoon voort. Al moest het vandaag wel uit onze tenen komen. Knap hoor!

Volgende week zaterdag nemen we het in een thuiswedstrijd op tegen Spartaan’20 O17-2. Om 12:15u trappen we af op het hoofdveld. De weersvoorspellingen zien er (vooralsnog) goed uit, al hoop ik dat de wind zich verborgen houdt πŸ˜‰.

Tot zaterdag! Support is uiteraard van harte welkom!