2596TA
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3248361

Door: Sem de Rijke

Het is d-day vandaag, want we spelen (misschien wel) de belangrijkste wedstrijd tot dusver. We nemen het op deze prachtige zomerse dag op tegen onze directe concurrent; HVV O17-1. De ploeg uit Den Haag staat net als wij op de gedeelde 1e plek. De winnaar van vandaag zet een hele grote stap richting het kampioenschap. Er valt dus veel te halen vandaag!
Aangezien we vandaag om 10:15u al aftrappen, hebben we gisteren (vrijdagavond) al de wedstrijdbespreking gedaan. We zijn door een goede bron ingelicht over de tegenstander en weten dus alle ins en outs. Daarnaast hebben we weer lekker getraind. Een betere voorbereiding bestaat er niet.

Helaas kregen we op vrijdag te horen dat keeper Freek nog steeds ziek is. Thieu was onze redder in nood en staat vandaag dus onder de lat. Het was nog wel even spannend hoe we het zouden regelen met het keeperstenue, want die had Thieu niet (i.v.m. wastas O17-2). Daarom heb ik van vrijdag op zaterdagnacht nog appcontact gehad met Nathalie, de moeder van Freek. Gelukkig reageerde ze snel en konden we regelen dat ze het tenue vanochtend nog kon afleveren bij ‘de Scharen’. Nogmaals dank! Fijn dat alles op het laatste moment nog geregeld moet worden.. πŸ˜‰. Daarnaast zit Matisse op een strandbedje in Egypte en doet dus niet mee vandaag. Job van de O17-2 is zijn vervanger.

Rond de klok van 07:45u vertrokken we richting Den Haag. Een autorit van circa een uur. Zo’n ander halfuur van te voren kwamen we aan op ‘De Diepput’, waar het oudste voetbalveld van Nederland ligt. Het sportpark lag midden in een woonwijk. Naast de voetbalvelden lag er ook een cricketveld en tal van tennis- en padelbanen. De eyecatcher was het rood-witte kleedkamergebouw (zie foto). Daar leek het van de buitenkant totaal niet op.
Nadat we in de kantine een bakkie koffie op hadden, was het tijd om richting de kleedkamer te gaan om ons gereed te maken. Zoals gewoonlijk werd de muziek op standje ‘oorpijn’ gezet en was daarmee de gehele buurt al wel wakker. Het was vroeg, zo ook voor Bram B. Die was zijn wedstrijdshirt vergeten.. tis maar goed dat Jeroen de reserveshirts meehad! Aangezien het veld nog niet vrij was, deden we de warming-up op het grasveld. Halverwege de warming-up zagen we Sebas en Tessa opeens naast ons op het balkon van een studentenwoning staan, die op het complex zelf stond, met uitzicht op het hoofdveld. Onder het genot van verse jus en champagne aanschouwden zij, samen met wat studenten, de warming-up vanaf het balkon in het zonnetje. Beter kan je de zaterdagochtend niet beginnen denk!

We gaan lekker beginnen! Ga er maar eens even goed voor zitten, want het was me een wedstrijdje wel!

Start 1e helft.

Vanaf minuut één was het duidelijk dat dit een belangrijk potje zou worden. Dat was te merken aan de toeschouwers die langs de zijlijnen stonden. Onze trouwe supporters waren ook in grote getalen aanwezig. Zelfs de ouders van Freek kwamen de wedstrijd kijken en waren ook Coen en Jeroen van JEKA 9 er om ons aan te moedigen! De eerste fase was voornamelijk aftasten. Onze druk was gretig en hoog, hier had HVV af en toe flink wat moeite mee. Al vrij vroeg scoorden we de openingstreffer. Mats gaf de voorzet vanaf de zijkant die door heel wat benen en spelers werd geraakt, maar uiteindelijk nét wel of nét niet over de doellijn ging. Het was moeilijk te zien, maar de scheidsrechter wees gedecideerd naar de stip. 0-1 JEKA! Het doelpunt komt op naam van Jamie. Uiteindelijk was hij het die het beslissende tikje over de lijn gaf! Heel fijn zo’n vroege voorsprong. De spanning is er af!

We hadden onze boys goed voorbereidt op de speelwijze van HVV. Dit pakten ze goed op en voerden de afgesproken taken uit. Het spel bevond zich vooral in het midden van het veld. Na een klein kwartiertje spelen kwam Bram J in een gelegenheid om de tweede treffer te maken, maar werd net voor het schieten getackeld in de zestien. Geen penalty zei de scheids. Het was voor mij moeilijk te zien of het eerst de bal of zijn standbeen was. Na afloop van de wedstrijd gaf de verdediger van HVV toe dat we een penalty hadden moeten krijgen..

Na zo’n twintig minuten creëerde HVV hun eerste schotje, maar dat was geen moeilijke opgave voor Thieu en kon de bal eenvoudig klemmen.

In de 30e minuut zetten we goed druk op het middenveld, waardoor we de bal veroverden. We schakelden snel om richting hun goal om iets te creëren. Bram J dribbelde op snelheid aan de linkerkant van het veld en kapte op een gegeven moment naar binnen. Stan was inmiddels opgekomen en vroeg de bal. Bram J zag hem vrijstaan en passte. Stan nam de bal in eerste instantie helemaal verkeerd aan en stuitte van zijn voet. Maar wat hij toen deed… Nadat de bal één keer stuiterde nam hij ‘m op zijn pantoffel. BOEM! Vol in de verre hoek van zo’n achttien meter van de goal. Binnenkant paal! GOOOOOOAAAAAAAAAALLLLLL! Den Haag ontplofte! Al was niet iedereen blij met deze goal, maar wij als JEKA natuurlijk wel! Zo mooi gaat hij hem nooit meer maken. Dat past allemaal wel in deze wedstrijd. Werkelijk schitterend! 0-2. We gaan lekker!

Net voor de 0-2 kreeg Axel een schop tegen zijn scheenbeen en moest noodgedwongen uitstappen. Davy kwam voor hem in de plaats.

De 0-2 voorsprong gaf ons wat lucht. Een fijne en comfortabele uitgangspositie om de rust in te gaan. Al dachten we dat ook tegen Spijkenisse, maar toen ging het finaal mis na rust. Als dat maar niet weer het geval wordt…

Rust. In de kleedkamer was het even tijd voor afkoelen in plaats van opwarmen. Want wat was het vandaag heerlijk weer! Ik hoorde gedurende de hele dag al wat mensen ouderwets klagen over dat het warm was… we blijven Nederlanders hé.. Geniet toch lekker van dit weer! Al dat zeuren en klagen kost je alleen maar energie πŸ˜‰. Er gingen heel wat bidons water in de rust er doorheen. We evalueerden de 1e helft en waren van mening dat we in de 2e helft als team moesten blijven spelen en vechten voor elkaar! Het is tevens alles of niets!

Start 2e helft.

HVV begon scherp aan het 2e bedrijf. Een paar minuten na rust gaf de scheidsrechter een vrije trap net buiten de zestien. Dit had alleen nooit een vrije trap mogen worden, want de bal werd keurig gespeeld. Helaas ging deze erin.. 1-2. Snel, te snel na rust.. Koppies omhoog en blijven voetballen.

Het veldspel was minder dan in de 1e helft. De concentratie was er daarentegen wel! De echte killing voor de goal ontbrak, want we kregen nog wel de mogelijkheid om de 1-3 te maken. Maar door een aantal goede reddingen van de keeper bleef de goal uit.

Na een klein uurtje spelen kwam Bram B erin voor Jamie.

In de 67e minuut scoorde Bram H de 1-3! Hij schoof de bal langs de keeper en deed wat hij moest doen; scoren! Weer een marge van twee.
Lang konden we daar niet van genieten, want zo’n beetje vanaf de aftrap lag die er al weer in.. De buienspeler van de thuisploeg gaf vanaf de linkerkant een hoge voorzet diep in het strafschopgebied, waarna de andere aanvaller de bal zo binnen kon koppen. 2-3 met nog een kwartiertje te spelen.. Als dat maar goed gaat!

De laatste fase van de wedstrijd was vooral chaos! Veel overtredingen, veel balverlies van beide partijen en ook toch wel wat kansjes.

In de 76e minuut kwamen Job en Axel erin en verlieten Mats en Davy het veld.

Net voor het eind van de reguliere speeltijd was HVV heel gevaarlijk in en rondom onze zestien, maar we onderschepten de bal. Bram H werd diep gestoken en rende vervolgens achter de bal aan. Vanaf de zijkant kwam de verdediger van HVV vliegend inkomen. Een schandalige overtreding. Een engeltje op de schouder van Bram H, want dit had zomaar heel naar kunnen aflopen. Direct rood! HVV dus met 10 man in de extra tijd.
De spanningen liepen op aan de zijkant en op het veld. Blijft het zo of krijgt HVV nog een kans op de 3-3.. Het zal toch niet..

Nee hoor, de 3-3 kwam er niet. Wel maakten we nog de 2-4! Dé beslissing. Het was Bram B die vanaf de zijkant stormde en de bal in de verre hoek kon leggen.
Direct na de 2-4 floot de scheidsrechter af voor de wedstrijd. JEKA wint de kraker en doet daarmee hele goede zaken richting het eventuele volgend kampioenschap. We hebben alles in eigen hand. We staan 1 punt los, maar spelen nog vier hele belangrijke en lastige wedstrijden.

Aanstaande zaterdag spelen we om 13:00u thuis tegen DSO O17-1. Op deze dag speelt Nootdorp tegen HVV, de twee directe concurrenten van ons. Het zou mooi zijn als dat een gelijkspel wordt, maar dan moeten wij wel winnen! Dan kunnen we de champagne langzaam al koud gaan zetten..

Naast onze wedstrijd speelt de O15-1 en de O19-1 ook hun competitiewedstrijden thuis. Een heerlijk voetbaldagje dus! Uiteraard is support weer van harte welkom!