4854TA
BAVEL
tel. 076-5147986

Door: Sem de Rijke

Het is carnaval! Dé tijd van het jaar waarin gezelligheid en drinken centraal staan. Omdat wij in de competitie zitten met veelal teams uit Zuid-Holland betekent dat wij geen voetbalvrij carnavalsweekend hebben en dus gewoon voor de knikkers spelen vandaag. Na het gelijke spel van vorige week hebben we met z’n allen wat goed te maken. Vandaag komt Sparta (AV) O17-1, de hekkensluiter, op ons altijd drukbezochte complex op bezoek. Al kan je ‘drukbezocht’ wel weglaten vandaag, want wij zijn de enige die spelen. Het hele complex dus voor ons alleen. Gek, maar wel grappig voor een keer.

Allereerst wil ik Monique en Peter van de kantine onwijs bedanken voor het openen en runnen van de kantine en Gerard natuurlijk voor het materiaal en het openen van het complex. Zonder hun zou het vandaag (misschien wel) niet door gegaan zijn.

Deze week hebben we lekker en scherp getraind. Helaas kregen we aan het begin van de week te horen dat Juul er even uitligt wegens een kuitblessure. Verder is de rest van het team wedstrijdfit. Waar Ernest en Bram H nog wat pijntjes hadden aan het begin van de week, kunnen ze vandaag ‘gewoon’ weer spelen. Wel beginnen beide heren, samen met de bijna wedstrijdfitte aanvoerder Loek, op de bank. Freek start weer onder de lat!

Het is vandaag prachtig voetbalweer. Droog en een graadje of dertien, heerlijk!

Wij trappen, als eerste van onze competitie, speelronde twee af!

Start 1e helft.

Vanaf minuut één zakten de ploeg uit Rotterdam in. Ze wilden natuurlijk niet nog een keer met flinke cijfers verliezen.

Al vrij vroeg scoorden we de 1-0. Ole ole! Zes minuten heeft het geduurd. We kregen aan de rechterkant een corner. Variant X werd uitgevoerd. Bram J schoot tegen Axel aan, die vervolgens de bal weer terug kon leggen. Bram J kon eenvoudig binnenschieten.

Na een klein kwartiertje kreeg Bram J tot tweemaal toe de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar zijn beide inzetten gingen er niet in. Een minuut later was het wél raak. Mats dribbelde met de bal aan de linkerkant van het veld naar de zestienmeter. Hij kapte terug en gaf voor. Bram J stond op de goede plek en kapte de bal één keer naar binnen en schoof hem zo onder de keeper door.

Net als vorige week kregen we weer veel kansen. Sparta (AV) stond verdedigend niet altijd goed en schakelden nauwelijks om. Daar lagen hun pijnpunten. Na een snelle counter van ons had Mats de kans om de 3-0 te maken, maar hij ging er niet in.

In de 28e minuut kregen we een penalty. Een hoge bal bij de achterlijn viel in de zestienmeter. Matisse wilde koppen, maar de verdediger van Sparta (AV) had hetzelfde idee. Alleen hij kwam onbesuisd in en maaide Matisse omver. Penalty! Bram J mocht van elfmeter aanleggen en faalde niet. Een hattrick binnen een half uurtje! Ta ta ta!

Na een half uur spelen had Freek eigenlijk voor het eerst wat te doen. De bezoekers kregen een vrije trap buiten het strafschopgebied en gaf de bal voor waarna een speler van hun de bal voor zijn voeten kreeg. Freek was alert en sprong er nog net voor.

Rust. 3-0. Een comfortabele voorsprong. Het spel is van onze kant een voldoende, maar het zal en moet beter.. We zijn de betere partij.
Ernest kwam halverwege er in voor Axel.

Start 2e helft.

Kort na rust kregen we uit het niets de 3-1 tegen. Na een miscommunicatie tussen Ernest en Freek was de aanvaller van de tegenpartij ze te slim af en kon de bal zo binnenschieten.

Lang kon de uitploeg niet van de aansluitingstreffer genieten, want nog geen twee minuten later lag die er al weer in. Een eigen doelpunt van Sparta (AV) na goed werk van Mats.

Meteen na de 4-1 kreeg de centrale verdediger van hun een directe rode kaart wegens schelden. Het was sowieso een rare ploeg; veel zeuren en zaniken op de scheidsrechter en op elkaar..
Ze moesten verder met tien man.

We hadden al veel de bal, maar nu de tegenstander ook nog eens met een mannetje minder moest spelen, was het helemaal een eenrichtingsverkeer. Zeeën aan ruimtes ontstonden er.

In de 52e minuut mocht Davy (eindelijk weer eens) een goaltje meepikken. Iedereen gunde hem het! Matisse gaf een steekpass op Ernest die vervolgens een strakke voorzet gaf en Davy stond op de juiste plek en schoot hoog binnen! 5-1. Non stop, vol d’r op.

In de 60e minuut werden Loek en Bram H ingebracht voor Bram B en Mats.

Hierna ontstonden er zoveel kansen, maar we vergaten ze af te maken. In de 61e minuut scoorde Jamie een kopgoal, maar werd helaas afgekeurd wegens buitenspel.. of het zo was.. daar valt nog over te twijfelen.

In de 67e minuut werd hattrickhero Bram J eruit gehaald en Axel verving hem.

De mooiste goal was de 6-1. ‘’Een aanval uit het boekje’’, aldus Melvin, die naast mij stond toen de goal viel. Stan raasde met de bal aan de rechterkant van het veld richting de helft van de tegenstander. Hij gaf een diepte bal op Axel die vervolgens in één keer Bram H wist te vinden. Hij bleef koeltjes en scoorde!

Het dondert en het bliksemt en het regent kansen. We kregen nog heel wat mogelijkheden van o.a. Mees, Stan en Bram J. Intussen werd Sparta (AV) nog een keer gevaarlijk, maar Martijn kon de bal voor de doellijn wegwerken.

En weer ging er een speler van Sparta (AV) naar de grond.. Zak es lekker door. Fit zijn ze alles behalve.. Ze waren al door hun wissels heen dus hij moest, op halve kracht, wel door.

In de 75e minuut verliet Davy het veld voor Mats.

In de slotfase drukten we het gaspedaal nog even verder in en scoorden we nog drie keer!

In minuut 80 scoorde Jamie, nu geen buitenspel, deze telde wel! De aangever was Mats.

Een paar minuten later was het de aanvaller van Sparta (AV) die nog een keer verwoestend uithield en de lat raakte. Binnen een halve minuut was het wél raak, maar dan aan de andere kant van het veld. Ernest mocht zijn naam ook nog op het scorebord noteren na aangeven van weer Mats.

In de 80+5e minuut werd het nog 9-1. Open huis achterin de verdediging van Sparta (AV). Er werd vooraf goed gecombineerd tussen Axel, Matisse en Mats. Mats vond uiteindelijk Ernest die voor de zoveelste keer langs de linkerkant stormde. Hij gaf de bal strak voor en Jamie kon de bal zo binnenlopen. Een monsterscore. En nou die hendjes de lucht in!

9-1 een klinkende zege. Al had het 15/16-1 kunnen worden als we in de laatste fase voor de goal scherper waren. Afijn, vier punten na twee wedstrijden. Een prima resultaat. We hebben de kater van vorige week weggespoeld. Het feest kan beginnen!

De volgende competitiewedstrijd staat gepland op zaterdag 2 maart. We trappen dan om 12:15u af in Oud-Beijerland tegen de promovendus van de Divisie 7 West; SHO O17-1. Een heerlijk affiche.

Aanstaande dinsdag spelen we een oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht O17-1 (Divisie 2)!

Tot snel! Ennuhhh fijne carnaval nog allemaal!