Zwaluwen Jeugd Beker O17 3e ronde Groep 1 1

4854TA
BAVEL
tel. 076-5147986

Door: Sem de Rijke

Dag allen! Daar zijn we weer. Ruim een maand geleden publiceerde ik het laatste wedstrijdverslag, eigenlijk net iets te lang geleden, toch? Ik ben in ieder geval weer blij om te mogen schrijven, want dat doe ik graag!

De winterstop was van korte duur, maar lang genoeg voor iedereen om zich even lekker op te laden. Ook de staf verdienden wel een aantal dagen ‘voetbalvrij’.

In de afgelopen maand is er nog wel een één en ander gebeurd! Op 7 januari speelden we het voorbereidingstoernooi bij RKVV Roosendaal. Twaalf teams (uit Nederland en België) streden om de cup met de grote oren. We gingen vrij eenvoudig naar de finale (versloegen o.a. Quick, 3e Div. en Kloetinge, 5e Div.). In de finale namen we het op tegen een Belgische voetbalschool. We wonnen met penalty’s. Een week later speelden we een oefenwedstrijd tegen Willem II O16. Er werd gewonnen van de kersverse degradant uit de 1e Divisie met 3-2. Een mooie ervaring!

Door de sneeuwval van twee weken geleden ging de bekerwedstrijd tegen Drechtstreek O17-1 niet door. Het alternatieve programma was een teamuitje; bowlen bij 4Hoog en aansluitend samen een happie eten. De pizza’s waren lekker, toch Axel?

Afgelopen zaterdag ging JEKA O17-1 internationaal! Jaja, een wedstrijdje in het buitenland. Rijkevorsel (België) om precies te zijn. De omstandigheden waren niet bepaald heel fijn… Die krijgen jullie vast nog wel een keer tegoed.. Er werd in ieder geval met 3-11 gewonnen! En nee, we speelden geen handbal..

Afijn, ik heb jullie weer in een notendop bijgepraat. We gaan ons richten op vandaag, want we spelen de 8e finale van de beker. Een avondwedstrijd, Champions League taferelen.

Terug in de wedstrijdselectie; onze geliefde aanvoerder Loek! Na zijn ongelukkige incident mag hij vandaag weer zijn officiële rentree maken. Afgelopen zaterdag mocht hij in de oefenwedstrijd al een aantal minuutjes meedoen. Hij stond koud in het veld en scoorde al meteen! Helaas in het verkeerde goal.. Achja, dat overkomt de beste! We kunnen vandaag niet beschikken over Mats. Hij heeft een blessure overgehouden na een botsing op de training. Zijn vervanger vandaag is Nielsson.
Ook onze keeper Freek heeft wat pijntjes, maar kan wel gewoon spelen.

Ruim vijf kwartier voor aanvang van de wedstrijd druppelden iedereen binnen. Om 18:15u begonnen we aan de wedstrijdbespreking. De technische staf heeft zich goed voorbereidt op de wedstrijd. Er stonden namelijk wat beelden van de tegenstander op YouTube. Hun sterktes en zwaktes werden meegegeven aan onze boys.

Na de bespreking kleedden de boys zich om en gingen we naar veld 2. De bedoeling was om op dit veld te spelen, maar toen de scheidsrechter aan zijn warming-up begon zag hij dat de lijnen niet tot nauwelijks te zien waren. Veld 2 is afgekeurd. Gelukkig konden we spelen op veld 6 (kunstgras), hier waren de lijnen wél op te zien. Duidelijker dan dit kon het niet..

Voor de wedstrijd hielden we een minuut stilte. Vorige week kregen we te horen dat JEKA 9 speler William Hermes op 26-jarige leeftijd is overleden na een noodlottig ongeval..
Ook speelden we met rouwbanden.
Namens de gehele O17-1 (spelers, staf en ouders) willen wij de familie en vrienden heel veel sterkte wensen met dit verlies.

Start 1e helft.

Al vrij snel was te zien dat wij de betere ploeg waren. Wij hadden de bal en wilden het spel maken. Drechtstreek stond compact en loerden op een eventuele individuele fout van ons. Na 7 minuten was het al raak. Doordat de scheidsrechter de bal per ongeluk tegen zich aankreeg, gaf hij een scheidsrechtersbal. Onze slimme Axel nam de bal heel snel en stak Ernest diep aan de linkerkant van hun zestienmeter. Hij nam de bal aan en gaf m’ strak voor de goal. Heel ongelukkig liep de centrale verdediger tegen de bal aan en schoot in eigen goal. 1-0!

Na een half uur spelen kwamen Bram B en Matisse erin voor Ernest en Jamie.

Verder was de 1e helft niet heel bijzonder. Wij hadden veelal de bal en tikten goed rond. Verdedigend stonden we goed. Freek moest zich in de 1e helft 1x laten zien. Door een foutje achterin de verdediging kwam de aanvaller van Drechtstreek op Freek af, maar hij was hem de baas en hield tegen. Eén minuut voor rust maakte Bram H de 2-0. Mees gaf een strakke bal richting de spits, de bal werd aangeraakt door een verdediger waardoor Bram H de bal goed mee kon nemen en rondde koeltjes af.

We gaan rusten met een 2-0 voorsprong. We spelen erg geconcentreerd. Omdat de tegenstander ver inzakt en het compact houdt, is het soms moeilijk om tot grote kansen te komen.
In de rust werd Juul gewisseld voor Ernest.

Start 2e helft.

Drechtstreek ging door waarmee het de 1e helft eindigde; afwachten en inzakken. De schade beperken zullen ze wellicht gedacht hebben..

We creëerden steeds meer kansen. Net voor rust hadden we een tactische wisseling gedaan waardoor we wat gevaarlijker werden.

In de 57e minuut voerden we een driedubbele wissel in: Bram J, Stan en Axel verlieten het veld en Nielsson, Loek en Jamie kwamen erin.
Na een kwartiertje spelen in de 2e helft kreeg Bram H tot tweemaal toe in één minuut de kans om de 3-0 te maken. Helaas belandden zijn inzetten niet in het doel. Een paar minuten later was het wél raak. Na een goede aanval gaf Nielsson de bal voor en kon Bram H zijn tweede van de avond maken.

In de 76e minuut kopte Ernest de 4-0 binnen na een goede corner van Davy. Die tevens een uitstekende wedstrijd speelde vandaag.

Nog geen twee minuten later was het 5-0. Bram H met de hattrick. Afgelopen zaterdag maakte hij maar liefst TWEE hattricks in EEN wedstrijd! Vandaag dus weer.

In de laatste minuut pikte Nielsson nog een goaltje mee. Davy en Ernest speelden een aan de zijkant een goede twee tegen één uit. Ernest gaf wederom weer een goede strakke lage bal richting de 2e paal en Nielsson kon de bal zo binnen lopen! Mooi voor hem dat hij een goal en een assist heeft mogen maken. Kort daarna floot de scheidsrechter af voor de wedstrijd.

Op naar de kwartfinale van het bekertoernooi. De loting zal over een aantal weken plaatsvinden (op ESPN 1 😉) . We mogen dus nog steeds dromen van ‘the treble’.

Na de wedstrijd was het nog tijd voor een lekkere traktatie van mij; cake met slagroom!

Aanstaande zaterdag wacht ons de eerste wedstrijd in de Divisie 6. Een mooie competitie waarin we ons iedere wedstrijd moeten gaan bewijzen. Hoe makkelijk het in de 1e seizoenshelft ging, zal het niet meer gaan worden.
Om 13:30u trappen we af in en tegen Spijkenisse. Hoe mooi zou het zijn als we de competitie kunnen beginnen met een driepunter! Maar vrijdag staat er nog een ontspannen training op het programma waarin we o.a. wat wedstrijdbeelden gaan bekijken van de oefenwedstrijd tegen Willem II O16.