4854TA
BAVEL
tel. 076-5147986

Door: Sem de Rijke

Dag allen! Daar ben ik weer! Vorige week kon ik er helaas niet bij zijn, maar gelukkig kon Paul voor een keertje het wedstrijdverslag op zich nemen. Nogmaals dank. Ik vond het wel eens leuk om iemands anders werk te lezen. Misschien wel voor herhaling vatbaar…?

Vanmorgen kreeg ik geen telefoontjes/appjes om een selectieteam over te nemen. Dat betekent dat ik gewoon bij mijn eigen (top)team aanwezig zal zijn.

Afgelopen vrijdag is er, onder leiding van hoofdtrainer Noël, relaxed getraind en werd de focus gelegd op het afwerken. Achteraf heeft dit goed uitgepakt, toch nuttig zo’n vrijdagavondtraining.

De tegenstander voor vandaag is Walcheren O17-1. Een team dat al wat weken onderaan bungelt op de ranglijst. De verwachtingen van ons zijn dus hoog.

Vandaag kunnen we helaas niet beschikken over Bram J. Hij is wegens privéomstandigheden afwezig.

Om 13:00u verzamelden we in de bespreekkamer. Vandaag hebben Noël en ik even geruild van taakje als het gaat om de gehele voorbespreking. Ik mag de ‘vergadering’ open en sluiten. Ik begon mijn bespreking met de volgende woorden: ‘’We zijn goed bezig. De resultaten zijn goed, het voetballende gedeelte ziet er ruimvoldoende uit (al zijn er altijd nog puntjes die beter kunnen en moeten) en de sfeer is top. We zitten in een goede flow. We moeten alleen waken dat we ons, door het mindere niveau van de tegenstanders, niet gaan overschatten en de tegenstanders gaan onderschatten. We moeten de lat elke week een centimetertje of twee hoger leggen en nóg beter worden.’’
Ik hoopte zo dat ik ze hiermee een beetje op scherp kon zetten. Vervolgens bespraken we het strijdplan waarna ze daarna de kleedkamer opzochten om zich om te kleden.

De warming-up verliep scherp en gretig. Freek werd, zoals altijd, apart genomen door Jermaine en ging met hem aan de slag. De rest liep onder leiding van aanvoerder Loek een rondje om het veld en deden wat loopwerk, een positiespel en afwerken.
Nog ff snel naar binnen om om te kleden en dan kunnen we eindelijk van start gaan met speelronde zes.

Start 1e helft.

Flitsend starten is iets waarin wij erg goed in zijn. Dat was vandaag weer het geval. Al na een kleine zes minuten spelen mocht Bram H de score openen. Een werkelijk perfect op maat geschoten crossbal van Stan kwam terecht bij de diep lopende Bram H. Hij kon op de keeper aflopen en koud binnen schieten. 1-0.

Zoals we al hadden verwacht waren wij de bovenliggende partij en hadden we eigenlijk al vanaf de 1e minuut de totale controle over de wedstrijd. Ondanks de volle druk die we gaven, probeerde Walcheren wel te voetballen. Maar iedere keer dat ze de bal hadden, veroverden we binnen vijf seconden weer de bal.

In de 17e minuut kregen we een vrije trap op een lekkere plek voor een linkspoot. De enige linkspoot die op dat moment in het veld stond was Ernest. Hij mocht aanleggen en krulde de bal precies langs de muur en belandde in de verre hoek. 2-0.

Niet veel later kregen we alweer een vrije trap, ditmaal iets verder van de goal (zo’n 22 meter van de goal). Hij lag rechts voor de goal. Onze vrije trappenspecialist Mees ging achter de bal staan en poeierde ‘m á la Messi (tevens zijn idool) vol in de kruising. WAT EEN ONGELOFELIJKE VRIJE TRAP! Beter kan je hem niet raken. 3-0! Mees baalt alleen dat er niet gefilmd is, in dit geval snap ik Mees volkomen! Dus een klein oproepje aan de ouders: pak de camera er bij als we een vrije trap hebben rondom de zestien.

In de 35e minuut mocht Ernest zijn tweede van de middag maken. Wederom was het Stan die een uitstekende diepte bal gaf. De keeper stormde zijn goal uit, maar dit had Ernest in zijn ooghoeken al gezien. Hij liet de bal stuiteren en schoot de bal zo over de doelman heen. Een knappe goal. 4-0.

We gaan rusten. Ons doel was om met 4-0 de rust in te gaan. Dat hebben we behaald. We gaan even opwarmen, want het is stiekem best koud.
In de rust kwamen Bram B, Axel en Martijn het veld in voor Juul, Matisse en Stan.

We hadden als technische staf zijnde niet heel veel te delen in de rust. Het voetbal was gewoon echt uitstekend. We hebben er vier gescoord en het loopt allemaal volgens plan. We moeten gewoon gaan voor dubbele cijfers vandaag, punt uit.

Start 2e helft.

De eerste vijf minuten van de tweede helft was een beetje rommelig. Het leek er even naar uit dat de wedstrijd zou uitmonden in het scenario Rhode/VSB uit (0-4 voor met rust, einduitslag 1-4), maar gelukkig zorgde Jamie in de 48e minuut voor de 5-0. Axel nam de corner vanaf de linkerkant en Jamie tikte de bal via zijn knie/been in het goal.

Drie minuten later was het Axel die ook zijn naam op het scorebord mocht noteren. Bram B stormde aan de rechterkant van het veld richting de achterlijn en schoot op de keeper. Hij kon de bal wegwerken, maar kwam terecht voor de voeten van Axel en kon de afvallende bal binnenwerken.

Nog steeds had Walcheren niks in te brengen. Het was alleen maar tegenhouden en nog eens tegenhouden. Freek had niet tot nauwelijks wat te doen. Één keer moest hij in actie komen om een redding te verrichten, maar dat deed hij, zoals hij tot nu toe keept, goed.

In de 61e minuut werd het 7-0 door Bram H. Vanuit het middenveld (ik weet eerlijk gezegd niet meer van wie) werd er een steekballetje gegeven op Jamie. Jamie schoot tegen de uitkomende keeper aan en rolde terug. Bram H stond op de juiste plek en ook hij mocht zijn tweede van de middag maken.

Hierna werd er nog een driedubbele wissel ingevoerd: Juul, Stan en Matisse betraden weer het veld en Ernest, Loek en Mees mochten plaats nemen op de bank om vervolgens het laatste gedeelte van de wedstrijd vanaf de zijlijn te aanschouwen.

In de 71e minuut scoorden we de 8-0 (gaan we dan eindelijk de dubbele cijfers halen?). Walcheren had de bal diep op onze eigen helft. De bal werd verovert en we schakelden razendsnel om. We voetbalden er schitterend onderuit met een aanval over meerdere schijven en met één keer raken. Martijn zocht Axel en hij kon vervolgens Davy diepsteken die als de brandweer richting de goal ging. Eenmaal aangekomen in de zestienmeter werd hij gevloerd en gaf de scheidsrechter een terechte penalty. Davy ging zelf achter de bal staan en schoot raak.

Met nog zes minuten op de klok wordt het toch nog een beetje spannend, want gaan we voor het eerst dit seizoen met dubbele cijfers winnen?
Kort voor tijd scoorde Axel de 9-0. ‘’10,10,10’’ werd er geroepen langs de kant.

Een minuut later kreeg Walcheren nog een rode kaart (2e gele) wegens protesteren en mocht hij gaan douchen.

Na elke uitbal maakten we haast, want nu zijn we zo dichtbij die tiende!

In de allerlaatste minuut was het Axel die met zijn hattrick de 10-0 op het scorebord mocht noteren. Na een goede aanval lanceerde hij zichzelf af richting de goal en schoof de bal langs de keeper. 10-0.

Een absoluut galavoorstelling vandaag. Een mooie teamprestatie met een weergaloze einduitslag.
10-0, ja u ziet het goed. 10-0! Dat staat toch wel heel mooi in de Voetbal.nl app. Dat zal een hele, hele lange terugreis zijn voor de bezoekers..
Dank voor de aanwezige supporters vandaag! Ondanks het mindere weer mocht het de pret niet drukken.
De komende twee zaterdagen zijn we vrij van de competitie, dat komt omdat kort voorafgaand aan het seizoen twee teams zich hebben teruggetrokken uit de divisie 7. Het speelschema is hier niet op aangepast, wat betekent dat we nu twee weekjes vrij zijn. We gaan zeker niet stil zitten de komende twee weken. We gaan lekker trainen, er zal nog een oefenpotje gespeeld worden en we gaan nog een leuke teamactiviteit doen!

Op zaterdag 25 november staat de volgende competitiewedstrijd op het programma; de uitwedstrijd tegen de directe concurrent Best Vooruit O17-1. Om 15:00u zal er afgetrapt worden in Best.
Wellicht kunnen we dan het kampioenschap al binnenhalen..