5103BH
DONGEN
tel. 0162-316622

Door: Sem de Rijke

Wat bent u van plan om op uw 78e jarige leeftijd te doen? Veel mensen zullen op die leeftijd genieten van hun pensioen. Waarom ik deze vraag stel, is omdat de scheidsrechter die voor onze wedstrijd aangesteld is 78 jaar oud is. Mag je dat trouwens beschouwen als oud? Afijn, heel veel respect uiteraard dat deze man doet wat hij leuk vindt. Bezig zijn met voetbal en een wedstrijdje leiden. 39 jaar is J. Saris actief als scheidsrechter voor de KNVB. Hij heeft o.a. al een oorkonde en een speldje gekregen van de KNVB voor zijn inzet én omdat hij al zolang actief is in het voetbal. Bij de KNVB geldt geen leeftijdslimiet als scheidsrechter. Als je maar de regels kent en fysiek instaat bent om een hele wedstrijd te rennen. Of in het geval vandaag lopen.
Het is tevens de week van de scheidsrechter. Daarom moeten we daar even wat aandacht aan geven. Vandaar dat we namens de spelers en staf een doosje chocolade bonbons hebben gegeven voorafgaand aan de wedstrijd. (Staan we in ieder geval al met 0-1 voor.)

Genoeg over de scheidsrechter.

Voor dat we beginnen, nog een kleine wijziging in de wedstrijdselectie: Thieu staat vandaag onder de lat. Freek is de gehele week ziek en afwezig geweest, vandaar dat de keuze op Thieu is gevallen. Verder is iedereen wedstrijdfit.

We gaan lekker van start. Pak een kop thee of koffie en ga er maar eens lekker voor zitten.

Aftrap verricht, start 1e helft.

We begonnen in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden vandaag echt niet goed. Niet alles, maar wel veel ging het eerste gedeelte van de wedstrijd fout. Dongen speelde in een iets andere formatie (1-4-1-3-2) waar we vanuit gingen. Vooral ontbrak het aan scherpte aan onze kant. Er werden veel fouten ballen ingespeeld, te vaak leden we balverlies en kansen creëerden we niet tot nauwelijks. Het was voor de technische staf even zoeken hoe we het om moesten zetten, maar uiteindelijk was het gelukt en liep het beter.
De scheidsrechter floot na zo’n 23 minuten voor een korte (drink)pauze. Warm was het zeker niet, maar het ging misschien iets te snel voor de arbiter van dienst en wilde hij even op adem komen.

De korte break kwam ons stiekem wel een beetje goed uit. De ommekeer in de wedstrijd, want na de drinkpauze liep het goed.
We creëerde meteen een goede kans; de eerste grote van de wedstrijd. Vanuit onze achterste linie gaf Stan een hoge bal op Axel, Axel slingerde ‘m voor en belandde op het hoofd van Bram H. Uiteindelijk kopte hij een paar meter naast.
Na precies een half uur spelen was daar het verlossende moment. We kwamen, veelte laat, op voorsprong; 0-1! Axel nam vanaf de linkerkant een corner. In de vijfmeter viel de bal op een rug/been/knie/heup/buik (het was niet heel goed te zien), plots belandde de bal voor de voeten van Mats en die schoot binnenkantpaal binnen! Ein-de-lijk is die dan daar, de openingstreffer. We hebben er lang op moeten wachten, maar de terechte voorsprong is voor ons.

Nog geen twee minuten later was het 0-2. Weer vanuit een corner. En ook nu was het Axel die de voorzet gaf. Bram J kon eenvoudig binnen koppen bij de 2e paal.

De boys hebben na de 0-1 het licht gezien, want ook na de 0-2 maakten we razendsnel de volgende treffer. Ditmaal niet uit een corner. De keeper van Dongen nam de achterbal en speelde zijn linker centrale verdediger in. Die speelde vervolgens weer terug naar de keeper, maar op dat moment zette Bram H snel en gretig druk. De keeper had een seconde de tijd, maar dat was voor hem te weinig. Bram H pakte de bal af en kon de bal zo binnen schieten. 0-3, in een kleine vijf minuten tijd.
En óf ze het licht hebben gezien!

We gaan rusten met een goede marge. Er valt nog wel meer te halen, maar dan moeten we de 2e helft beginnen waar we de 1e helft mee zijn geëindigd. Drie wisseltjes in de rust: Mees, Bram B en Bram J eruit en Jamie, Ernest en Davy erin.

Start 2e helft.

Na rust gingen we door waarmee we de 1e helft eindigden. In de 43e minuut maakte Davy de 0-4. Voorafgaand werd Bram H buiten de zestien ingespeeld en kon opendraaien, Mats stond aan de rechterkant vrij en werd ingespeeld en vervolgens gaf hij een strakke lage voorzet. Davy nam de bal aan, kapte naar binnen en schoot.

Nou.. dan gaan we meteen door naar de volgende goal, want twee minuten later was het alweer raak. Ik moet mijn telraam er bij gaan pakken denk..
Een minuut voordat de 0-5 gemaakt werd, was er een dubieus moment. Thieu had de bal te lang vast in zijn handen. De scheidsrechter was floot resoluut en gaf een indirecte vrije trap aan Dongen. Normaal geeft iedere scheidsrechter een kleine waarschuwing. De heer Saris bedacht, zoals een aantal keer in deze wedstrijd, zijn eigen regeltjes. Iedereen van ons stond in de zestienmeter. Alleen Davy bleef voorin staan.
De indirecte vrije trap werd genomen en hard in de muur geschoten. We schakelden meteen om, want veel spelers van Dongen waren meegegaan. Matisse had net buiten de zestienmeter de bal en speelde op Mats. Davy stond vervolgens al klaar in de middencirkel om de bal te ontvangen. Mats gaf een steekpassje en de rode loper lag uit voor Davy. Hij kon met de bal aan zijn voeten richting de goal rennen en bleef ijskoud. 0-5! Een goede en snelle counter eindigde in de vijfde treffer voor ons.

Dongen had totaal niet de intentie om te voetballen. Alle ballen werden lang gespeeld. We hadden de totale controle over de wedstrijd. Een monsterscore is in de maak.

In de 51e minuut viel Martijn in, Stan verliet het veld. (Wisselmoment nummer één, en wissel vier) Kom hier straks nog op terug…. want pffff…

De volgende kans eindigde weer in een treffer. We waren dodelijk effectief. Juul zocht de achterlijn en gaf ‘m op Mats. Hij naam de bal één keer aan en schoot in de lange hoek. De bal werd nog heel licht getoucheerd door de verdediger, maar ook zonder deze touché zou de bal erin gaan. 0-6.

De mooiste treffer van de middag kwam op naam van Juul. Axel maakte op het middenveld een goede loopactie waardoor hij vrij kwam te staan. Hij werd ingespeeld en gaf een hoog balletje richting de zestien op Juul. Juul liet de bal één keer stuiteren en haalde hard uit. BOEM! Een weergaloos en verwoestend hard schot belandde in de bovenhoek. Het gaat wel opvallen dat Juul alleen maar mooie goals kan maken.. mmmmm..

Het was een speeltuin voor onze jongens. Je zag ze allemaal genieten met elkaar (op een positieve manier). Dongen kon geen weerstand bieden en speelden erg matig.

In de 70e minuut wilden we nog drie keer wisselen, maar dat mocht niet..
Het wisselreglement van de KNVB die voor ons geldt is al volgt;

• 7 wisselspelers
  • 3 wisselmomenten (excl rust)
  • Er mag terug gewisseld worden

Zoals u heeft kunnen lezen in dit verslag hebben we in de rust DRIE keer gewisseld, dus nog geen wisselmoment gebruikt. In de 51e minuut ook gewisseld (1e wisselmoment)
3-1 = 2, dus hebben we nog TWEE momenten over.

In rust hebben we DRIE spelers gewisseld en Martijn kwam er in de 51e minuut in 7-4 = 3

Kortom, we mogen nog DRIE spelers wisselen op TWEE momenten. Volgens de scheidsrechter mocht dat niet. Hoofdtrainer Noël wilde nog in gesprek met de arbiter, maar liet het erbij en gaf zijn zin..
Misschien wordt het langzaam tijd dat hij zijn fluit en kaarten aan de wilgen gaat hangen.

Uiteindelijk mochten we niet drie, maar één speler wisselen. Bram H verliet, met een klein pijntje, het veld en Bram J was zijn vervanger.

Vlak voor het eind van de wedstrijd maakte Juul zijn tweede van de middag. Wederom een mooie goal. Voorafgaand werden er goede combinaties gemaakt. Mats gaf de assist en Juul schoot in de verre bovenhoek. 0-8.

Wederom weer een overwinning! Met 9 punten uit 3 wedstrijden en 19 doelpunten voor en 2 tegen staan we bovenaan! Tot aan de eerste drinkpauze was het zwak en heel matig, daarna ging het alleen maar beter en hebben we ons zelf beloont met ACHT doelpunten. Ook hebben we weer eens de NUL gehouden, altijd lekker! Complimenten aan iedereen.
Ennn dank voor de (positieve) support ouders, want zonder jullie steun en aanmoediging gaat het lastig!

ONE BIG TEAM!

Volgende week nemen we het op tegen Unitas. Al is het nog wel de vraag óf er gespeeld gaat worden. Unitas heeft namelijk een verzoek ingediend om de wedstrijd te verplaatsen wegens te weinig spelers. Al zullen wij ook niet compleet zijn, maar als het aan ons ligt gaan we gewoon lekker spelen. Om 12:30u zal de bal gaan rollen. We spelen thuis op het hoofdveld.