Zwaluwen Jeugd Beker O17 poulefase Groep 1 06

4854TA
BAVEL
tel. 076-5147986

Door: Sem de Rijke

Na de goede overwinning van afgelopen week, mogen onze jongens hun voetbalkunsten vandaag weer laten zien. We spelen onze 2e bekerwedstrijd in de poule. De tegenstander is TSV Gudok O17-1.

Het complex van JEKA lag bij het begin van de ochtend onder een dikke pak mist. Rond een uurtje of half negen kon je een meter of 30 ver kijken. De temperatuur was aangenaam. Het klaarde al snel op en het kwik begon beetje bij beetje te stijgen (later meer hierover, want het leek erop dat het maar niet wilde stoppen..).
Zo’n anderhalf uur voor de aftrap verzamelden de boys zich in de bespreekkamer.
De selectie vandaag is niet helemaal compleet en fit. Freek is afwezig en Axel heeft helaas nog te veel last van zijn voet (afgelopen dinsdag een tik op gekregen in de oefenwedstrijd tegen Roosendaal O17-1, er werd met 1-6 gewonnen). Hij zal niet gaan spelen, maar zit wel op de bank.

De warming-up was kort, maar voldoende. Een warming-up was eigenlijk niet nodig met deze hitte..
Het was al zo’n +30 graden Celsius.

We gaan beginnen! Althans… nadat de scheidsrechter alle 22 spelers had geteld, viel het hem op dat Thieu dezelfde kleur shirt aan had als de spelers van Gudok. Het leek erg op elkaar. Snel naar het materiaalhok om een ander kleur keepersshirt te pakken. Rood was de kleur, past wel bij het weer vandaag.

Dan kunnen we nu écht van start!

In de eerste fase van de wedstrijd werd al duidelijk dat wij de betere ploeg waren. Het balbezit was merendeel voor ons en Gudok kwam niet tot aanvallen.
Al vroeg in de wedstrijd kwamen we op een 1-0 voorsprong door een corner aan de rechterkant. Vorige week scoorden we uit een cornervariant, dat was nu weer het geval. Dit keer een andere variant.. De assist komt op naam van Mees, Bram H wist uiteindelijk het net te vinden. 1-0 JEKA. Goed uitgevoerd en een snelle openingstreffer in de brandende hitte.

Na de 1-0 hadden we de volledige controle over het spel. Gudok zakte in en werd af en toe echt van het kastje naar de muur gespeeld.
In de 19e minuut maakte we de 2-0. Op het middenveld werd er goed gecombineerd, Bram B werd aan de rechterkant gezocht en rende richting de achterlijn. Hij gaf een voorzet op zijn naamgenoot Bram H, die nam de bal aan op zijn borst, draaide en schoot op goal. Hij werd nog van richting verandert door de verdediger van Gudok, maar we geven deze goal aan Bram H.

Het is tijd voor de drinkpauze. Het was echt niet normaal heet. Het kunstgrasveld helpt daar natuurlijk ook niet bij mee.. De bidons werden over de hoofden gegoten en iedereen kwam even op adem. Nog twintig minuten en dan mogen we even afkoelen in de kleedkamer.

Vlak voor rust kwam er nieuwe frisse energie het veld in. Loek, Mats en Bram B gingen eruit en maakten plaats voor Stan, Davy en Ernest.

Na de drinkpauze namen we wat gas terug en tikten goed rond. We lieten Gudok achter de bal aanrennen.
Gudok stond erg compact en zakten in. We gingen er af en toe een beetje in mee en vergaten het groot te houden, want daar lag de ruimte.

De 1e helft was verder niet heel spannend. Een aantal kansen voor ons, maar uiteindelijk hebben we er slechts twee gemaakt. We gaan rusten met een 2-0 voorsprong..

Start 2e helft

We kwamen scherp en gretig de rust uit. Al na vijf minuten werd het 3-0. Davy mocht zijn naam op het scorebord noteren, Bram H was de aangever.
Gudok kon het op alle vlakken niet meer belopen en kwam overal te kort. Een minuut later lag die er alweer in. Een corner aan de rechterkant werd genomen door Davy en Matisse. Davy slingerde ‘m voor en kwam terecht op het hoofd van de boomlange Ernest. Plof! 4-0!

Het ging nu wel erg hard. Hoofdtrainer Noël zei in de rust dat we voor de 7-0 moesten gaan. (Spoiler: dat aantal hebben we vandaag net niet gehaald.)

Iedereen speelden goed. Thieu had in heel de wedstrijd de bal zo’n vijf keer geraakt denk ik, de verdediging stond zijn mannetje, het middenveld behield goed het overzicht en verplaatsten goed het spel en de aanvallers zorgden telkens voor goede dreiging. Het is een geoliede machine.

In de 56e minuut werd er nog een keer gewisseld aan de zijde van JEKA. Jamie, Juul en Martijn gingen (met een bezweet en rood hoofd) eraf en Bram B, Loek en Mats kwamen er weer terug in.
Die laatst genoemde speler was in de slotfase nog twee keer heel gevaarlijk. Tien minuten voor tijd begon Mats aan een solo (á la Messi) net voorbij de middenlijn. Hij passeerde vier/vijf man en kwam uiteindelijk in de zestien terecht. Mats schoot op goal en de bal belandde keihard op de kruising. Wat zou dit een ongelofelijk mooie goal geweest zijn.
Even later vond hij weer het aluminium. Mees onderschepte de bal op het middenveld en gaf een achteloos balletje met de buitenkantvoet (een echte Mees-bal) op Mats, maar die kon zichzelf weer niet belonen. Ditmaal werd de paal geraakt.

De mooiste goal van de middag was de laatste, de 5-0 van Bram H. Zijn 3e van vandaag en daarmee mocht hij zijn naam drie keer op het scorebord laten noteren.
De aanval begon op het middenveld. De bal werd goed overgetikt. Matisse zag Bram H vrij staan en gaf ‘m in de loop mee. Bram H dribbelde richting de goal en maakte een schijntrap voor de verdediger, die trapte erin waardoor hij kon doorlopen naar de keeper. Bram H dacht: ‘’Dat ging wel heel erg makkelijk, zal ik het nog eens doen?’’. Nou dat deed hij en weer lukte het. De keeper stapte de verkeerde kant op en het goal was leeg. 5-0.

De laatste grote kans van de wedstrijd was voor Bram J. Mees dribbelde met de bal richting de achterlijn en gaf met links een voorzet op Bram die helemaal vrij stond op de rand van de zestienmeter. Hij twijfelde niet en nam m´ direct op de volley. Klem in de handen van de keeper.

Vandaag weer een zeer goede wedstrijd gespeeld. We hebben Gudok vanaf het begin van de wedstrijd meteen bij de keel gegrepen en hadden ze niks te zeggen. Ze zijn zo´n twee/drie keer in onze zestien geweest. Het enige waar nog echt winst te behalen valt bij ons, zijn de kansen afmaken. Het had vandaag misschien wel kunnen uitlopen tot 9-0.. Daar gaan we nog hard op trainen!

Volgende week spelen we de laatste bekerwedstrijd in de poule. VOAB komt dan op bezoek. De winnaar van dit duel bekert door en zal zich gaan plaatsen voor de knock-outs. Om 12:15u trappen we af op het hoofdveld.