Accommodatie

Onbekend

Door: Claudia van der Kamp

Het eerste competitieduel staat vandaag op het programma: Sparta – JEKA in Rotterdam. JEKA arriveert zonder Moos die nog altijd geen toestemming krijgt van de KNVB om mee te spelen op het Sparta complex wat verscholen ligt in een woonwijk.

De jongens en meisjes lopen in hun indrukwekkende waanzinnig, mooie tenues richting de kantine. Ze ogen relaxed en kijkt het hele team naar de wedstrijd Sparta tegen Ajax totdat Noël iedereen vraagt om richting de kleedkamers te gaan. Ondertussen genietend van het zonnetje en een kopje koffie zijn de meegekomen Brabantse supporters neergestreken op het terras. Een mooie dag om deze “enerverende wedstrijd” mee te beleven.

Om 12.43 uur komt de NIET KNVB scheidsrechter in actie en is de aftrap een feit. Later hier meer over. JEKA voetbalt in trainingstenue en de eerste 5 minuten blijkt ingooien een lastig verhaal voor JEKA want door de scheidsrechter wordt er continue afgefloten: beide benen op de grond met ingooien is het verhaal en als je dit meerdere malen herhaalt, dan zal dit niet meer vergeten worden.

De eerste kans is voor Luuk uit een vrije trap van Pepijn. Daarna probeert Sparta met een schietkans op keeper Mick richting goal te schieten, maar deze heeft de bal klemvast. Vervolgens weer een gemiste kans voor JEKA en een 3e kans voor Luuk die goed wordt gered door de keeper van Sparta. JEKA overheerst en zet druk op Sparta. Wat resulteert op een voorsprong voor JEKA, doelpunt gemaakt door Pepijn die keihard de bal het doel inschiet. Onhoudbaar en het is 1-0 voor JEKA en dat gebeurt vrij vroeg in de 1e helft.

Kick gaat het duel aan met zijn tegenspeler na het fluitsignaal en JEKA verovert de bal weer vrij snel terug en houdt de bal door goed samenspel in de ploeg. David laat zich niet wegzetten en knokt voor elke bal. Langs de flanken zijn Rick en Bram hun tegenstanders te snel af. Weer een kans voor JEKA en dit keer is het Bram die probeert de bal erin te prikken.

Combinaties tussen Thijs en Luuk gaan lekker en Merle en Anissa zorgen voor stabiliteit op het middenveld, zijn niet bang, gaan beheerst duels aan en zorgen ervoor dat de bal in JEKA bezit blijft. Met schietkansen van Tom en Merle gaat JEKA op zoek naar een tweede goal. Een overtreding wordt gemaakt op Tom maar gelukkig valt het mee en gaan we richting einde eerste helft waar Sparta op de valreep nog een kans krijgt en goed wordt verdedigd door Pep en wij de rust ingaan.

Op basis van de vele kansen had JEKA met een ruime voorsprong de kleedkamer in moeten gaan. Om 13.45 uur gaat de 2e helft van start. Sparta is duidelijk anders de kleedkamer uit gekomen en staat met goede wissels hun mannetje. Ook JEKA heeft gewisseld en zijn o.a. Davey en Joep de mannen die het moeten doen langs de flanken. Een hoekschop voor Sparta wordt weer klemvast in de lucht door keeper Mick tegen gehouden. Daar waar JEKA in de eerste helft druk zette is het nu Sparta die veel druk zet. JEKA lijdt balverlies en profiteert Sparta van een schietkans richting doel en ditmaal raak onderkant lat en staat het 1-1.

De gemoederen laaien op in deze fase van de wedstrijd, mede door onterechte besluiten van de scheidsrechter. Een handsbal zorgt ervoor dat Sparta een vrije trap krijgt, kwamen we goed weg en gelukkig weer een goede redding van Mick. JEKA probeert de bal zo veel mogelijk binnen de ploeg te houden, maar helaas blijkt Sparta sterker uit de strijd te komen. Duels worden feller en gaan we richting einde wedstrijd. Luuk wordt aangepakt, staat vrij snel weer op en gaat de strijd verder.

De Brabantse klok geeft aan dat de wedstrijd voorbij is, maar de scheidsrechter zag kans om de bal in de 39e minuut die Pepijn op zijn borst kreeg als handsbal te beoordelen. Heel bijzonder waren de regels wel van deze scheidsrechter, want weer kreeg Sparta een vrije trap wat in eerste instantie gered werd en in tweede instantie door een kluts bal voor het doel uiteindelijk raak werd ingeschoten door Sparta.

De discutabele scheidsrechter in onze ogen fluit meteen af na deze tweede goal. Bijna veertig minuten gespeeld, geen blessures, waar de scheidsrechter de extra tijd vandaan haalt weten we niet, maar het feit blijft : 2-1 eindstand. Snel vergeten deze wedstrijd en de focus op de volgende wedstrijd.