Wedstrijdverslag

Zaterdag 23 september om 10::00 uur
7

JEKA JO13-1 ZA

Loet (3)
Moes (2)
Damian
Anass
2
MOC'17 JO13-1

Een overtuigend begin

Geschreven op: 23 september 2017
Ouders O13-1

door: Ouders O13-1

Het is een zonovergoten herfstochtend hier in ons mooi Breda: 10 graden, maar met een gevoelstemperatuur van 19 graden doet het zowaar zomers aan. We spelen op het hoofdveld, dat er strak gemaaid bij ligt. Kortom, alle ingrediënten voor een mooie pot zijn vandaag aanwezig. Om 10:00 wordt afgetrapt voor de eerste krachtmeting in de competitie; MOC’17 uit Bergen op Zoom is de tegenstander.
 
Met Zeger op links en Moes op 10 probeert de technische staf de sterke tweede helft van tegen Sarto door te trekken. De eerste vijf minuten zijn echter wat afwachtend (Hans durft zelfs de term “tam” in de mond te nemen).
Maar in de vijfde minuut speelt Koen de bal op Loet, die een stiftje over de keeper plaatst. Omdat de bal iets te weinig snelheid heeft, wordt deze net voor de lijn weggewerkt door de nummer 4 van MOC (waarover later meer). De corner die hieruit volgt levert niets op.
 
De eerste speldenprikjes zijn uitgedeeld en het publiek wrijft zich eens goed in de handen. Toch zegt Jaap dat het nog “alle kanten op kan”. Volgens Jacques wordt het overwicht nog niet uitgedrukt in echte kansen.
 
In de 11e minuut wordt balverlies van Lars niet afgestraft, maar langs de zijlijn is men het roerend met elkaar eens: de duels moeten scherper. Dat gebeurt in de 14e minuut: na goed doorjagen verovert Koen de bal. Zijn pass gaat naar Moes en die schiet helaas nipt over. Althans, dat denkt het publiek, want de bal valt precies in de boog van het net binnen: 1-0!
 
In de 16e minuut fluit de scheids ten onrechte voor een overtreding van Moes. De vrije trap komt wat ongelukkig via het hoofd van Koen voor de voeten van een MOC-speler, die hem vervolgens onverbiddelijk binnen schiet: 1-1.
 
Geen paniek. Er is nog voldoende tijd om dit te herstellen. Vanaf nu wordt het publiek op de wenken bediend, want de duels worden scherper. Een lange rush van Dion aan de linkerflank, waarbij zijn directe tegenstander z’n schoen verliest, leidt tot een voorzet die tot corner wordt weggewerkt. Helaas levert die niet meer op dan een dwarrelschot.
 
22e minuut: Auke en Damian voor Lars en Tim.
 
24e minuut: Moes speelt de bal naar Loet, die ‘m vervolgens op ‘Bergkampiaansachtige’ wijze over de keeper heen krult. Helaas belandt de bal op de paal, want die had een beter lot verdiend. Maar dan is Damian er als de kippen bij om ‘m tegen de touwen te jagen: 2-1! We staan weer op voorsprong. Koud 2 minuten staat Damian in het veld en hij heeft zijn goaltje al te pakken.
 
In de 27e minuut ligt een speler van MOC geblesseerd op de rand van onze zestien. Jeka besluit hier geen aandacht aan te schenken en door te voetballen. Loet ontvangt de bal op de middenlijn, stuurt zichzelf diep, omspeelt de keeper en scoort beheerst de 3-1. Geen protest bij MOC. Wel zure gezichten.
 
We gaan aan de thee. Aanleiding voor uw verslaggever om wat quotes bij het publiek op te halen. Jacques: “hier kun je met 7 of 8-1 van winnen, maar dan moet je de kansen wel maken”. IJzersterke analyse natuurlijk. Ingrid vindt het “kluitjesvoetbal” en vaste supporter Danny spreekt van een “slordige passing” en dat “het veld breder moet”. U ziet, het verwende Jeka-publiek is nog wat aan het morren. Hopelijk slaat de stemming in de 2e helft om.
 
Cecilia deelt koffie uit.
 
We hervatten de wedstrijd. Meteen is er druk van Jeka. Na een mooie actie van Damian, waarbij hij 2 spelers van MOC het spreekwoordelijk bos instuurt, volgt een corner. Die levert helaas geen gevaar op.
 
Aan de andere kant wordt de 3-2 van MOC afgekeurd, omdat de bal al corner zou zijn geweest. Onze Rensrechter had dit ogenschijnlijk vlijmscherp gezien. De corner belandt op het hoofd van een volledig vrijstaande speler van MOC, die ‘m gelukkig een kleine 4 meter naast kopt.

We zijn gewaarschuwd. Dion komt weer eens mee naar voren. Een-tweetje met Loet, maar helaas mist zijn schot kracht; de bal belandt eenvoudig in de handen van de keeper.
 
Wij schrijven de 5e minuut als Moes een aantal tegenstanders omspeelt, de bal via Maas weer terug ontvangt, nog eens een speler passeert en met links in de verre hoek weet te scoren: 4-1. Prachtige aanval. Het publiek weet dat het goed zit voor vandaag.
 
In de 8e minuut krijgt Jeka een vrije trap tegen, op de rand van de zestien. Deze lijkt ongevaarlijk, maar tot de grote verbijstering van vooral Hasina besluit de scheidsrechter naar de stip te wijzen. Blijkbaar werd er aan een tegenstander gehangen. De pingel wordt benut door MOC. De marge is weer twee: 4-2.
 
Hans kan zijn frustraties niet de baas en is van mening dat we “door twee dwalingen van de scheids twee doelpunten tegen krijgen”. Daarna volgt nog de onsportieve tekst: “hij gaat de Singel in”.
 
Het is duidelijk, de onvrede over de scheids neemt toe. Maar in de 13e minuut is deze man wel zo sympathiek om Jeka een vrije trap te geven. Onze specialist Zeger staat achter de bal. Zijn trap komt, via de grond, bij Loet terecht. Die komt slim voor de uitkomende keeper en kopt de bal binnen: 5-2. “Een lepe kopbal”, vindt Danny.
 
MOC lijkt nu rijp voor de slacht. Zelfs de scheids kan niet meer van invloed zijn.
 
In de 14e minuut volgt een mooie combinatie tussen Moes en Loet. Die laatste omspeelt handig de keeper en scoort in de verre hoek. Het is nu 6-2; daar kun je mee thuis komen.
 
14e minuut: Lars en Tim voor Merijn en Damian, die kampt met een hardnekkige knieblessure.
 
In de 15e minuut probeert Jeka voor de afwisseling een korte corner. Die gaat redelijk de mist in. Twee minuten later volgt een schot van Anass, die koelbloedig door de keeper van MOC wordt gevangen. Hetzelfde gebeurt een minuut later aan de overkant als Viktor paraat staat bij een schot van MOC.
 
In de 20e minuut wordt Tim diep gestuurd op links. Nummer 4 van MOC, een goede verdediger met de “traptechniek van een wild paard” (Danny) blijft aan Tim hangen. Die blijft echter sterk overeind, omspeelt de keeper en haalt de achterlijn. Moes probeert zijn voorzet met een elegant hakje tot doelpunt te promoveren, maar zijn actie strandt helaas in schoonheid.
 
In de 22e minuut krijgt Jeka een corner. Die gaat over de keeper heen, in de voeten van Tim. Zijn schot wordt echter van de lijn gehaald.
 
Ondertussen merkt Ingrid op dat “het wel zomer lijkt”. Volgens Danny lijkt het wel “ballet”.
 
Kort daarna belandt de bal, via de kluts, voor de voeten van Anass. Die ziet dat de keeper te ver voor zijn goal staat en weet deze met een bekeken schot te verschalken. Prachtige goal! Publiek op de banken. 7-2.
 
Vlak voor het eindsignaal krijgt MOC nog een vrije trap. Hier wordt ook uit gescoord. Maar Rens zag dat het buitenspel was, dus gaat dat feest gelukkig niet door. De tegenaanval van Jeka is veelbelovend, maar wordt in de kiem gesmoord, omdat de scheids fluit voor het einde van de wedstrijd.
 
Vooral de tweede helft stemt tot tevreden gezichten bij het aanwezig thuispubliek. De eerste 3 punten zijn binnen en Jeka staat, op het moment van schrijven van dit stuk, op doelsaldo bovenaan. Een prima begin van de competitie.
 
Volgende week gaan we op bezoek in Oosterhout, waar de plaatselijke TSC onze tegenstander is.
 
 
 

Reacties

Dit wedstrijdverslag heeft nog geen reacties.

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl

Ga naar de contactpagina
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

Telefoonnummers
Clubhuis: 076-5147986
Bestuurskamer: 076-5155713
Wedstrijdsecretariaat: 076-3690549

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.