JEKA 3 struikelt vlak voor de finish en ligt uit beker - r.k.v.v. JEKA - voetbalvereniging in Breda

JEKA 3 struikelt vlak voor de finish en ligt uit beker

JEKA 3 struikelt vlak voor de finish en ligt uit beker

Best Vooruit 4 (zon)

0 - 0

JEKA 3 (zon)

Competitie

Groep 4 1

Datum

8 april 2023 17:00

Scheidsrechter

J.M. Verhagen

Accommodatie

Sportpark de Leemkuilen
Sportlaan 4
5683CS
BEST
tel. 0499-371770

door: Jeka 3

Hard werkend. Tegenslagen overwinnend. Daarbovenop kiest Vrouwe Fortuna op zaterdag voor Pasen de kant van JEKA. Maar met de haven in zicht komt er toch een einde aan het bekeravontuur van JEKA 3. Best Vooruit neemt de strafschoppen beter en mag zich opmaken voor de finaledag tegen (vermoedelijk) het superieure Dongen.

We spoelen even een maand of zeven terug. In Teteringen opent een fris JEKA 3 het nieuwe seizoen met een overtuigende zege op vierdeklasser DIA. Als een week later concurrent UVV’40 op eigen veld wordt verslagen, is een plek in de knock-outfase van het bekertoernooi binnen handbereik. SV Advendo gooide nog alles in de strijd om JEKA te dwarsbomen. Wanneer je een wedstrijd niet kunt winnen, moet je zorgen dat je deze niet verliest. Dat is precies wat JEKA 3 deed. De volgende ronde was bereikt. De burenruzie met Baronie was vervolgens geen probleem. Ook stadsgenoot TVC/Breda werd verslagen en zelfs op papier kon JEKA in die tijd wedstrijden winnen. Dit zorgde ervoor dat er ook na de winterstop bekervoetbal gespeeld ging worden.

Het derde elftal van ODIO zette goede resultaten neer, maar bleek in de kwartfinale geen partij (6-1). En dus ging het JEKA 3-balletje in de koker voor de halve finale. Uit deze loting kwam Best Vooruit 4 naar voren. Een uitwedstrijd. De tegenstander speelt zijn wedstrijden een klasse lager, maar rijgt daar de zeges aaneen. Een zeker niet te onderschatten opponent dus. De tegenstander had het plan om de heren uit Breda vanaf het begin direct te overdonderen. Dit nam men erg letterlijk, getuige de extreme muziekkeuze tijdens de warming-up. Amper bijgekomen van de muzikale dreunen moest JEKA eerst in de achteruit, alvorens het initiatief werd overgenomen.

Er was af en toe gevaar voor het doel, waarbij JEKA een bal door een Best-verdediger via de lat uit het doel gekopt zag worden. De zonovergoten dag werd na rust in het veld overschaduwd door een ware kaartenregen. Dit zorgde ervoor dat JEKA het lange tijd met tien, en tijdelijk zelf negen, man moest bolwerken. Tegenhouden werd daardoor het devies. Doordat Best Vooruit flinke kansen om zeep hielp, bleef de brilstand staan. Zelfs een strafschop was niet aan de thuisploeg besteed.

Toen JEKA in de slotfase zélf een numerieke meerderheid op het veld had staan, kon er wellicht nog een offensief worden gestart. Dit werd echter de kop ingedrukt door het plotse eindsignaal. In de strafschoppenreeks die volgde bleek tot tweemaal toe dat Bredase doelen hoger zijn dan die in Best. Doordat de thuisploeg alleen de eerste strafschop niet benutte, staat Best Vooruit in de eindstrijd.

Voor JEKA 3 is de halve finale dit seizoen het eindstation gebleken.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!