Maatschappelijke stages

Vanaf  2011 moet elke middelbare scholier een maatschappelijke stage doorlopen. De gedachte hierbij is dat de scholieren leren om iets te doen voor een ander en op die manier meer betrokken raken bij de maatschappij. Het is dus eigenlijk een beetje maatschappijleer in de maatschappij zelf. Het doel van de stage kan dan ook eenvoudig worden omschreven als: kennismaken met vrijwilligerswerk.

Scholieren kunnen zelf de maatschappelijke stageplek kiezen die bij hen past. Dat kan zijn: het meehelpen in een verzorgingstehuis, het organiseren van een wijkfeest, of helpen bij de activiteiten van een voetbalvereniging. De vereniging plaatst de vacatures op een website genaamd Stage-rage. De leerlingen maken via deze website een keuze.

Bij Jeka maken we dankbaar gebruik van de hulp van de scholieren. Ze kunnen helpen bij materiaalbeheer, als assistent trainer of helpen bij  activiteiten zoals het Jeka Internationaal toernooi. Jeka zorgt voor goede aandacht en begeleiding en zo is er sprake van een win-win situatie.