Wedstrijdverslag

Zondag 7 mei om 10::00 uur
7

Groen Wit 6

9
JEKA 11
Tim (in het juiste doel): Coen
Michiel
Lau
Mikel
Marc (2)
Jeroen van D. (2)

een historische zondag

Geschreven op: 08 mei 2017
Arris Van domselaar

door: Arris Van domselaar

Een historische dag. Dat zijn grote woorden. Maar in dit geval is dat terecht. Net als de veel misbruikte term 'knotsgekke wedstrijd' vandaag op zijn plek is. Maar daarover later meer. Laten we rond zes uur in de ochtend beginnen. Als in Frankrijk de stembureaus nog net niet open zijn, als in Rotterdam een man al wakker is en vol trots de tattoo op zijn rug in de spiegel staat te bewonderen; de zwarte inkt van de kampioensschaal 2016/2017 straalt in het ochtendgloren. Verderop in de stad checkt een andere man nog maar eens of hij de seizoenskaart voor Excelsior in het vakje voor de passen van zijn portemonnee heeft zitten. Hij heeft hem op Marktplaats voor 8000 euro gekocht, vandaag gaat het gebeuren en hij is erbij. In Breda staat Gerard moeizaam op, zijn rug doet pijn en dit zou wel eens zijn laatste wedstrijd kunnen worden. Twee uur later zijn in Frankrijk de eerste mensen wezen stemmen en gaat in huize De Jongh de wekker af ; "Dat kan niet waar zijn" denkt Orson en heel even overweegt hij te blijven liggen. Maar dan stapt onze 's avonds-een-vent-'s ochtends-een-vent-speler met zijn voeten op het koude zeil. De maag speelt op, maar de consumpties van gisteren blijven nog tot de wc van kleedkamer drie aan de Postillonstraat binnen. Niet veel later worden her en der in de stad volle voetbaltassen op de sturen van fietsen geladen. Er wacht vandaag ook nog een derde helft en dus fietsen spelers wijdbeens en met de linkerhand op de tas over de Dr Struijckenstraat richting Princehage, de auto blijft thuis. Ook Henry heeft vandaag voor het laatst het JEKA-shirt in de tas gestopt, de pijnlijke knie verhindert zelfs maar een minuutje speeltijd maar de tas is mee. In Bavel komt John erachter dat hij de spelerskaarten niet heeft en dat hij bij zijn laatste optreden als administrateur en grensrechter weer veel zal moeten praten om alles tot een goed einde te brengen.
​Tegenstander Groen Wit heeft inmiddels een mix van (oud-)selectiespelers, B-junioren, snelle buitenspelers en matige backs de kleedkamer ingestuurd. Wij stellen er veertien gretige spelers tegenover. Vandaag is alleen winst genoeg om de doelstelling uit september nog te halen. We willen in het linkerrijtje eindigen. Misschien niet heel ambitieus, maar het verstand komt met de jaren. Tegen twaalven blaast de scheids af en staat er een prachtige 7-9 (zeven! - Negen!) op het scorebord. Knotsgek en historisch dus. Dit is niet eens een korfbaluitslag, dit benadert een handbaluitslag. Op een voetbalveld. Wie er bij was weet dat niet alleen de uitslag historisch was. Een greep uit de gebeurtenissen voor wie de pech had er niet te zijn. Keeper Willem maakte voor het eerst in 50 jaar competitie mee dat hij 7 keer moet vissen en toch wint. Onvoorstelbare goals uit onmogelijke hoeken van Groen Wit. Prachtige aanvallen en combiantievoetbal van ons, met een derde seizoenstreffer van Tim (wel pas de eerste in het vijandelijke doel), een ouderwetse Carl Mureau kleunend en strijdend op nieuwe kicksen. Een schijnbeweging die zelfs Touzani niet onder de knie gaat krijgen (heel kort dan, voor wie het toch wil proberen: je dribbelt in en dreigt te gaan schieten, je doet of in de grond trapt en valt voorover op de bal. Met je buik op de bal veer je half terug omhoog en opkrabbelend kruip je je tegenstander voorbij waarna je na twee meter opstaat en afrondt. Goal). Een fraaie treffer en een prachtpass van Michiel, een droge knal van Mikel een lepe goal van Coen. Het kan niet op. Als dan ook John nog na een vlagsignaal het veld in komt lopen en hij de scheidsrechter omstandig begint uit te leggen dat hij onterecht vlagde is het feest compleet.
​Tegen de tijd dat wij in de kleedkamer een eerste pint opentrekken gaan de Fransen aan een uitgebreide lunch en stroomt het Stadhuisplein in Rotterdam vol. De dag moet eigenlijk nog beginnen en er is al zoveel gebeurd.
​Na een bodemleggende lunch in het clubhuis aan de Boschstraat verzamelen steeds meer spelers en leden van de uitdijende vijfde colonne zich voor het grote scherm met het schakelprogramma van FOX. Rond half vier schuiven ook vrouwen en kinderen aan en de sfeer wordt steeds beter, de nabeschouwing van onze eigen pot is klaar en de tweede helft van de eredisvisieduels gaat van start. In Frankrijk hebben ook de twijfelaars inmiddels besloten op wie ze gaan stemmen  en bij de stembureaus maken ze zich op voor de laastste uurtjes. Drie kwartier later is nog niet duidelijk tegen wie NAC gaat spelen na de overwinning op Volendam en is ook duidelijk dat ook nu weer de eredivisie op de allerlaatste speeldag beslist gaat worden.
​De derde helft vordert gestaag en het bier vloeit rijkelijk. De Gouden Schoen en de Gouden Vlag worden met mooie woorden uitgereikt, de traditionele soep en boterhammen smaken uitstekend en de gesprekken zijn diepgaand als altijd. Jeroen en Marc hebben de organisatie weer strak in handen en alles klopt, Mikel en Orson tonen zich geweldige gastheren.  Rond kwart over acht is de derde helft nog lang niet op zijn eind en wordt duidelijk dat Macron wint en de Frexit lijkt afgewend. De Lijnbaan is inmiddels schoongeveegd en in Rotterdam keert de rust terug. Tegen middernacht sluit John de derde helft af. In Frankrijk danst Le Pen omdat ze 11 miljoen stemmen heeft gekregen, in Rotterdam liggen mannen met kampioenstattoos badend van het zweet in bed te dromen van Kees Luijkx en Bryan Smeets-achtige scenario's, in Breda ligt Orson al uren te slapen. Is dat de dag? Nee, want elders in Breda ligt Gerard klaarwakker naar het plafond te staren. Hij kan de slaap niet vatten en ineens weet hij het zeker: hij knoopt er nog een jaartje aan vast! Met een tervreden glimlach om zijn mond valt hij in slaap en droomt van een nieuw seizoen waarin hij meer scoort dan zijn zoon. Ook de rest van het team droomt inmiddels van een zomer volle mooie zondagochtenden op het trainingsveld en van de verlokkingen van weer een nieuw voetbalseizoen. Uiteraard weer historisch en mogelijk zelfs knotsgek.

 

Galerij

Reacties

wim luitjes
was de tape van Carl z'n oude schoenen nu dan toch echt versleten ?
8-5-2017 18:57:06

R.K.V.V. JEKA
Sportcomplex "Tussen de Leijen"
Beukenlaan 21
4854 TA Bavel

Ledenadministratie
Agnes Wiegers
ledenadministratie@rkvvjeka.nl

Ga naar de contactpagina
Correspondentie-adres
r.k.v.v. JEKA
Willem Alexanderstraat 19
4811 PZ Breda
secretariaat@rkvvjeka.nl

Telefoonnummers
Clubhuis: 076-5147986
Bestuurskamer: 076-5155713
Wedstrijdsecretariaat: 076-3690549

Ontvang de JEKA nieuwsbrief

r.k.v.v. JEKA

Copyright © R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.