Zondag 9 april om 10::00 uur

Geschreven op: 11 april 2017
Edgar Kuijpers

door: Edgar Kuijpers

Wie kent dit spel uit zijn jeugdjaren niet? De wat pittiger variant van boter, kaas en eieren. In dit geval gaat het echter niet om dit enorm leuke spel, maar om een serie wedstrijden. De eerste vier wedstrijden na de winterstop werden namelijk allemaal glansrijk verloren en het laatste seizoen van ons team dreigde als een nachtkaars uit te gaan. Onverwachts zette zich echter een kentering in en begonnen we ineens te winnen van teams die boven ons op de ranglijst stonden, met als slagroom op de taart de (halve) wedstrijd van afgelopen donderdagavond tegen de aankomende kampioen The White Boys 2. Als we vandaag zouden winnen, hadden we weer een serie van vier (maar dan overwinningen) op een rij.

Tegenstander Irene'58  3 is wat dat betreft historisch gezien een ideale tegenstander. De wedstrijdverslaggever wist in de kleedkamer te vertellen dat hij thuis nog nooit van Irene'58 had verloren. Sterker nog, de voorgaande drie ontmoetingen thuis leverden een totaal doelsaldo op van 23-0. Voor de inmiddels nog weinig overgebleven spelers die al minimaal tien jaar in dit team actief zijn, spreekt de "kampioenswedstrijd" tegen Irene'58 4 die we met 5-0 wonnen op het hoofdveld het meest tot de verbeelding. De andere twee wedstrijden werd net niet de dubbele cijfers gehaald.

Dit team van Irene'58 had echter nog maar twee wedstrijden verloren en de minste tegentreffers geïncasseerd in onze competitie, dus een walk over viel niet te verwachten. Bovendien kwam het twaalfde erg traag op gang. Het eerste half uur was niet om aan te zien. We waren erg slordig in de passing en verloren veel duels. De enige die zich daar in positieve zin van onderscheidde was Sam.

Ondanks het betere veldspel van Irene'58 hadden ze een mazzeltje nodig om op voorsprong te komen. Een bal stuitte van de voet van Stijn, precies in de voeten van hun spits die wel raad wist met dit cadeautje. Stijn baalde dat elk foutje van hem meteen wordt afgestraft, maar dat is het nadeel als je laatste man bent, dan zijn er geen teamgenoten meer die nog wat kunnen corrigeren. De statistiek dat we thuis in tien seizoenen geen enkel tegendoelpunt van Irene'58 hoefden te incasseren kon dus de prullenbak in. Zo onze straight score nu ook in gevaar komen? Een bal die via de binnenkant van de paal het veld terug in kwam, kon door de wedstrijdverslaggever nog ternauwernood worden weggewerkt voor een oranjehemd de bal kon binnenlopen.

Het spel bleef erg rommeling aan JEKA 12 zijde, maar we hadden geluk dat de eerste vloeiend lopende aanval direct een doelpunt van Floris opleverde. Toch leuk dat de vorige thuiswedstrijd nog prima acterende scheidsrechter Floris nog even een doelpuntje meepikt in één van zijn laatste wedstrijden in zijn voetbalcarrière en erg grappig dat we het er afgelopen donderdagavond nog over hadden hoeveel doelpunten hij in die bijna 11 seizoenen heeft gemaakt. Net zoveel als ik nu Floris, maar ik heb er een seizoen minder voor nodig gehad hahaha!

Door de onverwachte en op dat moment onverdiende gelijkmaker ging het twaalde plotsklaps veel beter voetballen. Irene'58 3 had er duidelijk geen rekening mee gehouden dat voetballen op een kunstgrasveld in de volle zon erg warm is en  moest een tandje terugschakelen in verband met conditionele problemen. Hierdoor verliep de rest van de eerste helft gelijkopgaand zonder grote kansen.

In de tweede helft trok het twaalfde steeds meer het initiatief naar zich toe. Een bal van Mitchel sprong via binnenkant paal nog terug het veld in, maar zijn door een tegenstander van richting veranderd schot viel wel in het net. Het twaalfde had daarna zijn zaakjes aardig op orde al had Jeroen nog wel een keer zijn voeten(werk) nodig om een doelpunt van Irene'58 te voorkomen. Hoogtepuntje was daarna nog een geweldig actie van Jochem die met één beweging twee tegenstanders het bos instuurde. Helaas volgde er geen doeltreffend vervolg, anders was het helemaal smullen geweest. Uiteindelijk bleek dat we met dertien man aanwezig weer net goed uitkwamen, omdat Sam en Jochem nog geblesseerd uitvielen. We voetbalden vervolgens de wedstrijd vrij probleemloos uit en ook de nummer drie werd aan onze scalp geregen.

Het verschil in onze prestaties uit en thuis dit seizoen is wel reuze opvallend te noemen. Thuis hebben we maar één wedstrijd verloren, uit hebben we echter maar twee wedstrijden gewonnen. Ik kan me in deze tien seizoenen niet herinneren dat we uit zo weinig punten bij elkaar hebben gesprokkeld als nu! We hebben nog twee uitwedstrijden om wat aan deze schrale score te doen, waaronder nog de wedstrijd tegen de aanstaande kampioen die tot aan hun tenen gemotiveerd zullen zijn om van ons te winnen. Na het Paasweekeinde mogen we echter nog eerst naar Hooge Zwaluwe, om daar proberen te triomferen.

Na afloop bleek er ook nog een ander historisch momentje te hebben plaatsgevonden. Paul heeft zijn allerlaatste wedstrijd voor ons team gefloten. Paul, heel erg bedankt voor al je optredens. Volgend seizoen worden het potjes voor je fluiten voor het huidige elfde en veertiende.

Voor onze eigen spelersgroep staan er na het Paasweekeinde de allerlaatste drie potjes van ons team op het programma en daarna gaat een groot gedeelte ermee stoppen. Tijd om daarop terug te blikken is er dan nog genoeg...