Zaterdag 22 april om 10::00 uur

Geschreven op: 24 april 2017
ron snoijs

door: ron snoijs

Het was een winderige ochtend, maar op het sportpark de Contreie leek de wind nog dominanter aanwezig.
De spanning was vooraf al voelbaar, er hing dan ook veel van af. Winst zou kunnen betekenen dat het kampioenschap nog mogelijk was voor Jeka.
De wedstrijd, werd door de scheidsrechter vijf minuten voor aanvang gestart, iedereen was er toch. Het publiek kwam direct toegesneld. Er werden handen geschud en direct werd de aanval ingezet. Mooi samenspel bracht Oosterhout volledig uit balans. De aanval miste en Oosterhout kwam direct terug in de tegenaanval. Yonah en Naut in de verdediging mochten direct aan de bak. Floris, de broer van, hield de bal uit het doel. Het ging er fel op, dat was direct duidelijk. Mick, op voorzet van Aymen, miste nipt.
Direct daarna gevolgd door een hoekschop van Oosterhout met een doelpunt als gevolg. Prachtig geschoten, die was ook niet te houden voor Floris. 1-0
In een duel met de tegenstander, kwam Bastiaan prachtig uit de strijd, gevolgd door een hoekschop, maar de keeper redde. Snel gevolgd door een tweede hoekschop voor Jeka, en nu op voorzet van Bastiaan een prachtig schot van Max en 1-1.
Beide teams stonden op scherp. Oosterhout scoort in de rechterhoek, er was geen houden aan voor Floris. 2-1. Door een overtreding op Max , een vrije trap. Op voorzet van Troy een felle uithaal van Mick, die het doel rakelings miste. Yonah speelt vertrouwd scherp op de man, en zorgt met zijn felheid om de aanval van de tegenstander te blokkeren. Pass naar de opkomende Naut, hij haalt uit en de bal komt mooi voor te liggen vor het vuur in de schoenen van Mick 2-2.
Wederom een hoekschop voor Jeka, Mick mist m net, ai... bijna een voorsprong. Dan versneld Oosterhout in de aanval, er ontstaat een scrimmage voor het doel en hij gaat er via wat voeten, toch in. 3-2. Troy onze robuuste invaller speelt alsof hij niet anders in dit team deed. Pass naar Mick, mannetje passerend, Troy die vanuit de verdediging over Mick heen dendert en de bal precies op maat krijgt aangespeeld, even goed leggen voor de rechtervoet, en met een fraaie schuiver weer een gelijke stand. 3-3.V\loeiende snelle combinatie en ene prachtige goal !
Potverdorie.. toch nog net voor de rust lukt het Oosterhout door de achterlinie te spelen. 4-3 RUST. Via de app wordt de tussenstand uitgewisseld met de meelevende vakantiegangers Daan en Kasper, voor zover ze tijdens de wedstrijd al ‘bijgeappt’ zijn. Keeperwissel. Floris heeft andere zaken te doen. Max op doel. In vergelijking met de keeper van Oosterhout scheelt het wel 2 koppen, maar hij staat zijn man.
Door een misser in de verdediging komt de stand al snel op 5-3. Maar toen brak een prachtig kwartier aan voor onze bikkels. Jeka komt na de rust weer op stoom en na drie pogingen lukt het Mick een doelpunt te maken en maakt het met 4-5 weer spannend. Charlotte die een prachtig overzicht op het hele veld lijkt te bezitten, komt in duel met de tegenstander, waar ze opvallend vaak uitkomt als winnaar. Pass naar de scherp spelende Mick, en hij kan hierdoor soleren en 5-5 maken. En kort daarna brengt hij Jeka vanaf de penaltystip op voorsprong 5-6. En Jeka drukt door, en het was wederom Charlotte die zich in een duel niet liet kennen en er zelf 5-7 van maakt. Iedereen dolenthousiast, wat een wedstrijd ! Aymen in volledige concentratie op de bal, komt in duel met de tegenstander in de knel, maar weet zich te herstellen en een gevaarlijk schot te lossen, maar helaas geen goal. De aanvallen vlogen over en weer, en iedereen had kans doelpunten te maken. Met nog 10 minuten te spelen scoorde Oosterhout  door een flauwe bal de 6-7, en kort daarna werd het gelijk. Dit was niet genoeg voor Jeka, dus ze bleven aanvallen. Wat een passie ! Uiteindelijk kwam de bekende voetbaldeksel op de neus. Het middenveld was mee in de aanval, balverlies voorin, snelle uitbraak en 8-7. Ook in de laatste minuten vielen voor beide goals nog diverse kansen, maar dit leidde niet meer tot doelpunten. Oosterhout wint dit spektakelstuk met 8-7, en is hierdoor kampioen.
Na het laatste fluitsignaal vallen de spelers in het gras. Wat een spannende wedstrijd, waar de strijd zeer gelijk op ging. De overwinning was voor Oosterhout op punten, maar op inzet, samenspel en karakter was Jeka de sterkste. Samen alles gegeven, enthousiasme, inzet, strijdend, herpakkend, meelevend, karakter tonend, juichend,vermoeid, teleurgesteld en sportiviteit. Bijna alles erop en eraan in deze wedstrijd, alleen.. die uitslag... De spelers mogen trots terugkijken op deze geweldige prestatie. Floris, Naut, Yonah, Troy, Bastiaan, Max, Charlotte, Aymen, Mick en ook de meelevende vakantiegangers Kasper en Daan, het was een waar genoegen om jullie geweldige passie in en rondom deze wedstrijd te mogen aanschouwen. Daar kan geen Classico tegenop !
Oh ja... er moesten nog penalty's worden genomen, maar alle energie was natuurlijk al vergeven in de wedstrijd. Invaller keeper Max stopte bekwam 2 pingels en wist er ook 3 ruim over de goal te kijken. Ook bij Jeka stond het vizier niet meer op scherp, alleen Troy en Yonah wisten te scoren. Met respect voor de tegenstander werd Oosterhout gefeliciteerd met de fel bevochten overwinning in de wedstrijd en in het kampioenschap. Sportiviteit staat bij deze groep hoog in het vaandel, ook na een teleurstelling.

Hans Willemsen (vader van Naut)