Zaterdag 15 april om 09::45 uur

Mick (2x)
Aymen

UVV'40 JO11-3

Lokale helden niet alleen in de krant, maar ook te zien op het veld....

Geschreven op: 17 april 2017
ron snoijs

door: ron snoijs

Een paar weken na de spannende wedstrijd in Ulvenhout stond de return wedstrijd gepland. Op deze winderige paaszaterdag was Jeka gebrand op een goed resultaat. Ad interim scheidsrechter Johan floot af, en onder aanvoering van captain Mick werd UVV al snel vast gezet. Jeka had de zaken aardig onder controle. Doelman Kasper en verdedigend duo Daan en Naut smoorden alle aanvallen in de kiem. Het 1ste wapenfeit van Jeka was een schot van Mick voorlangs, na een mooie pass van Aymen.
Ook een 2de shot van Yonah van heeeeeel ver, ging net naast. UVV werd ook wat gevaarlijker en Kasper moest een mooie redding bekopen met een zere voet. Ondanks het veldoverwicht van Jeka wist UVV uit de omschakeling te scoren met een ver schot. 0-1. Jeka stroopte de mouwen echter op, en onder aanvoering van middenvelders Bastiaan en Charlotte werd er druk gezet op UVV. Een mooie corner van Bastiaan werd uiteindelijk binnen gekegeld door Max waardoor de stand weer gelijk was.
Het spelbeeld in de 1ste helft bleef vrijwel hetzelfde. Redelijk in evenwicht met af en toe een uitval. Mick moest nog even met een kleine blessure naar de kant, waarna het tijd was voor een  verdiende beker Ranja.
Na de tactische speech van Ron, vloog Jeka werkelijk uit de startblokken. Een hele prestatie want Jeka had de wind tegen in de 2de helft. De 1ste redding was echter voor Kasper die een gevaarlijke corner onschadelijk maakte. Uit de tegenaanval wist Mick, uit een mooie voorzet van Aymen, de bal bijna in de goal te koppen. De 2-1 viel uit een mooie onderschepping van Naut die de bal via Bastiaan bij Mick kreeg. Die wist z’n wekelijkse goaltje mee te pikken door onderkant lat de bal binnen te schieten. 2-1, een doelpunt uit het boekje. Er kwam steeds meer ruimte voor Jeka, maar achterin hielden Daan en Naut alles onder controle en hadden daarnaast ook een aantal mooie verdedigende acties. Op het middenveld buffelde Charlotte als vanouds, en had Bastiaan weer een paar mooie dribbels in petto. Yonah stoomde, naast zijn verdedigende taken, regelmatig op naar de goal van UVV. Een echte opkomende back. Max maakte met en zonder bal ook de nodige meters, waardoor UVV geen voet aan de grond kreeg. De 3-1 van Aymen was de mooiste van de ochtend. Van een flinke afstand pegelde hij de bal in de kruising. Hij was er zelf even beduusd van. Het verzet was gebroken en Mick gooide de wedstrijd op slot met een kenmerkende solo (bal rechts ervoor bij, en zelf links erlangs) en mooie afronding. 4-1. Het slotakkoord was toch voor UVV waardoor de wedstrijd eindigde in 4-2.
Een vergelijkbare wedstrijd als in Ulvenhout. Lang een gelijk opgaande strijd, waarbij Jeka in de eindfase toch de wedstrijd wist te beslissen. Volgende week wacht koploper Oosterhout. Ze staan wel wat puntjes voor, maar het zou toch mooi zijn om ook de koploper te verslaan.
Op Daan, Max en Charlotte na wist iedereen de pingel te scoren. Verder wist penalty killer Kasper bijna alle UVV schoten te stoppen, al dan niet met hulp van paal of lat.
Prima prestatie Jeka, niet te veel paaseieren eten en op naar de volgende week.

Jac Willem, vader van Mick