Zaterdag 8 april om 10::30 uur

JEKA JO11-12G

Mick (3x)

Veerse Boys JO11-3G

Hallo Jeka.... Hallo lokale sporthelden !

Geschreven op: 10 april 2017
ron snoijs

door: ron snoijs

De goede prestaties van de afgelopen weken van Jeka JO11-12G waren niet alleen op sportpark “Tussen De leijen” onopgemerkt gebleven. Vandaag was er hoog bezoek langs de lijn in de persoon van Kees Rijvers, oud voetballer van ondermeer NAC  en Feyenoord en oud coach van het Nederlands elftal.  Onze jonge matadoren waren duidelijk ge├»nspireerd en gingen volle bak uit de startblokken. Vanaf de aftrap stond Mick na een paar mooie acties binnen 7 seconden alleen voor de doelman maar schoot de bal net naast waardoor hij het record van Koos Waslander (oud speler van NAC met nog altijd het snelste doelpunt ooit op zijn naam: in het seizoen 1981-1982 scoorde hij binnen 8 seconden voor NAC tegen Pec Zwolle). Nog maar net bekomen van deze enorme kans brak Veerse Boys uit en kregen ook zij in de eerste minuut een grote kans, maar door uitstekend keeperswerk van Kasper werd een doelpunt voorkomen. Jeka bleef echter de bovenliggende partij en het was wachten op het eerste doelpunt. Op aangeven van Yonah scoorde Mick de 1-0. Kort daarop een prachtige aanval. Op aangeven van Charlotte, een overstapje van Max en een pass van Aymen was het wederom Mick die deze prachtige combinatie afrondde: 2-0. Geen vuiltje aan de lucht zo leek het. Echter Veerse Boys wist zich te herpakken en er waren een paar goede reddingen van Kasper en verdedigend werk van Daan en Naut voor nodig om de aansluitingstreffer te voorkomen. De druk werd door Veerse Boys verder opgevoerd en onze middenvelders Charlotte, Yonah en Bastiaan moesten alle zeilen bijzetten maar konden helaas niet voorkomen dat halverwege de 1e helft toch de 2-1 viel. Jeka was duidelijk van slag. Uit het niets was het echter Mick die Charlotte vrij voor de doelman zette maar helaas ging haar schot net naast. Kort daarop kreeg Mick op aangeven van Max nog een goede kans maar deze werd gestopt door de keeper. En zoals het zo vaak in het voetbal gaat viel het doelpunt aan de andere kant: 2-2. En nog voor rust viel ook de 2-3 voor Veerse Boys.
Coach Ron had dan ook het nodige werk te verrichten in de rust. En dat had de juiste uitwerking. Jeka pakte de draad weer op en uit een vloeiende aanval over de flank en een voorzet van Mick, wist Max de doelman net op zijn pad. Gelukkig was Mick attent, en uit de rebound scoorde hij alsnog de verdiende gelijkmaker: 3-3. Daarna volgde een spannende 2e helft met kansen over en weer. Max maakte een mooie individuele actie maar zijn bal werd gestopt de keeper. Uit een hoekschop van Bastiaan kopte Charlotte de bal net over de kruising. Op aangeven van Yonah kreeg Bastiaan een mooie kans maar ook hij vond de keeper op zijn weg. Zelfs onze verdedigers Daan en Naut trokken mee naar voren, maar Veerse Boys wist stand te houden. Aymen schoot van afstand net over. En aan de andere kant hield Kasper het doel van jeka schoon. Uiteindelijk bleef de 3-3 op het scorebord maar konden spelers, coach en supporters daar vrede mee hebben. Toch enigszins getergd werd er begonnen aan de afsluitende penalty-serie en die werd door benutte penalty’s van Daan, Max en Chatlotte en goed keeperwerk van Kasper met 3-2 gewonnen! Na de wedstrijd gingen we naar deJumbo-auto om daar uit handen van de directeur van Jumbo De Burcht onze verzamelalbums voor de Jeka-voetbalplaatjes in ontvangst te nemen. Iedereen was zichtbaar onder de indruk van dat prachtige album en nog meer omdat onze elftalfoto op 2 volle pagina’s als achtergrond was afgedrukt. Al met al was het een memorabele ochtend.

Etiene, vader van Max

Copyright ┬ę R.K.V.V. JEKA 2015. Alle rechten voorbehouden.