Zondag 30 april om 12::00 uur

Geschreven op: 01 mei 2017
wim luitjes

door: wim luitjes

De tenniswedstrijd van dochterlief liep weer eens uit, om exact 12.11 uur waren de punten in  de pocket. Wat doen we, rustig in het zonnetje blijven zitten of naar Eindhoven racen zodat ik de tweede helft van zoonlief nog zou kunnen zien tegen het tot voor kort nog om het kampioenschap strijdende Brabantia 2. Het vaderhart won en bij aankomst op het futuristische sportpark zag ik de spelers nog net naar de kleedkamer lopen onder de architectonisch verantwoorde tribune. Tot mijn vreugde stond er op het scorebord 0-1. Ik had toen al geen spijt van mijn beslissing om hier naar toe te rijden. Dat is een eufemisme voor wat zich in de tweede helft allemaal nog zou afspelen.
Verwacht geen verslag van deze memorabele 45 min, voor het cijfermatige verwijs ik naar allen die erbij zijn geweest. Ik beperk mij tot de 60 min.omdat enkele seconden van deze minuut mij nog lang zullen heugen.
De voorzet kwam van links en daalde neer iets voorbij de 2e paal waar de Jeka-kopper de enige juiste beslissing nam namenlijk terugkoppen naar de 1e paal. Als een gigantische duvel uit een doosje kwam daar iets aanvliegen, ver boven de verdedigers uit; was het een vliegtuig, was het superman......nee, het was 1 van de 2 voormalige twintowers die als een reincarnatie van Dick Naninga de bal met zijn hoofd stijf in het kruis joeg, de keeper verbijsterend achterlatend. Bam, 2-0, maar het mooiste moest nog komen; daar waar een Portugees met een iets te groot ego altijd een halve pirouette maakt met z'n benen uit elkaar (veel aftrek volgens Pierre Zenden), een andere maloot een speen uit z'n onderbroek pakt en erop begint te zuigen, weer een ander probeert om z'n schoonmoeder met pijl en boog van de tribune af te schieten en velen zelfs hun knieën proberen te verwoesten met een glijpartij van minstens 10 meter (zouden trainers accuut moeten verbieden op straffe van meteen wisselen) ontwaarde ik nu de enige juiste manier om een doelpunt te vieren, zelfs een beauty als deze. Indachtig Rinus Israël met zijn doelpunt tegen Celtic in de Europa cup finale van 1970 beleefde ik nu een deja-vu. Grote grijns op z'n gezicht en 2 armen gestrekt hoog in de lucht, met blije ogen z'n medespelers zoekend. Mij restte slechts 1 reactie; met gestrekte armen langzaam vooroverbuigen en weer terug en dat dan 3 keer.
Dat het uiteindelijk 2-4 werd was prachtig maar eigenlijk maar bijzaak:  klasse Rik !!!

Wim Luitjes